کیفری

قذف چیست؟ و مجازات آن

جرم قذف چیست؟ طبق ماده 245 قانون مجازات اسلامی، قذف عبارت است از نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگر هرچند مرده باشد.

طبق ماده 255 قانون مجازات اسلامی، حد قذف حق الناس است و تعقیب و اجرای مجازات منوط به مطالبه مقذوف است. در صورت گذشت مقذوف در هر مرحله، حسب مورد تعقیب، رسیدگی و اجرای مجازات موقوف می‌شود.

 

شرایط قذف

طبق ماده 246 قانون مجازات اسلامی،  قذف باید روشن و بدون ابهام بوده، نسبت دهنده به معنای لفظ آگاه و قصد انتساب داشته باشد گرچه مقذوف یا مخاطب در حین قذف از مفاد آن آگاه نباشد.

قذف علاوه بر لفظ با نوشتن، هرچند به شیوه الکترونیکی نیز محقق می‌شود.

طبق ماده 247 قانون مجازات اسلامی، هرگاه کسی به فرزند مشروع خود بگوید «تو فرزند من نیستی» و یا به فرزند مشروع دیگری بگوید «تو فرزند پدرت نیستی»، قذف مادر وی محسوب می‌شود.

طبق ماده 249 قانون مجازات اسلامی، هرگاه کسی به دیگری بگوید «تو با فلان زن زنا یا با فلان مرد لواط کرده ای» فقط نسبت به مخاطب، قاذف محسوب می‌شود.

طبق ماده 251 قانون مجازات اسلامی: قذف در صورتی موجب حد می‌شود که قذف شونده در هنگام قذف، بالغ، عاقل، مسلمان، معین و غیرمتظاهر به زنا یا لواط باشد.

هرگاه قذف شونده، نابالغ، مجنون، غیرمسلمان یا غیرمعین باشد قذف کننده به سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری درجه شش محکوم می‌شود لکن قذف متظاهر به زنا یا لواط، مجازات ندارد.

قذف کسی که متظاهر به زنا یا لواط است نسبت به آنچه متظاهر به آن نیست موجب حد است مثل نسبت دادن لواط به کسی که متظاهر به زنا است.

طبق ماده 252 قانون مجازات اسلامی، کسی که به قصد نسبت دادن زنا یا لواط به دیگری، الفاظی غیر از زنا یا لواط به کار ببرد که صریح در انتساب زنا یا لواط به افرادی از قبیل همسر، پدر، مادر، خواهر یا برادر مخاطب باشد، نسبت به کسی که زنا یا لواط را به او نسبت داده است، محکوم به حد قذف و درباره مخاطب اگر به علت این انتساب اذیت شده باشد، به مجازات توهین محکوم می‌گردد.

 

مجازات حد قذف

طبق ماده 250 قانون مجازات اسلامی، حد قذف، هشتاد ضربه شلاق است.

 

موارد سقوط حد قذف

طبق ماده 261 قانون مجازات اسلامی، در موارد زیر حد قذف در هر مرحله از مراحل تعقیب، رسیدگی و اجراء ساقط می‌شود:

الف) هرگاه مقذوف، قاذف را تصدیق نماید.

ب) هرگاه آنچه به مقذوف نسبت داده شده با شهادت یا علم قاضی اثبات شود.

پ) هرگاه مقذوف و درصورت فوت وی، ورثه او، گذشت کند.

ت) هرگاه مردی زنش را پس از قذف به زنای پیش از زوجیت یا زمان زوجیت لعان کند.

ث) هرگاه دو نفر یکدیگر را قذف کنند، خواه قذف آنها همانند، خواه مختلف باشد.

مجازات مرتکبان در بند (ث)، سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری درجه شش است.

 

مشاوره حقوقی

+ پرسش: آیا امکان طرح شکایت فحاشی و قذف در کلانتری وجود دارد؟ منظورم این هست که به جای اینکه از طریق دادسرا اقدام کنیم، در کلانتری مطرح کنیم تا تحقیقات لازم قبل از اینکه آثار جرم از بین برود یا دسترسی به شهود سخت‌تر شود، به موقع انجام شود.


– پاسخ: 0

+ پرسش: به خاطر یک عکس پروفایل که لباسم یک مقدار باز بود و گردنم تا شونه‌هام مشخص بود، سر این عکس پروفایل من رو تهدید می‌کنند و لقب فاحشه و هرزه بودن داره بهم میده، مجازات این کار چیه؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: طی مکالمه‌ای طرفم چندین بار به من گفت حرامزاده، و زنازاده و به نسبت به مادرم قذف نمود. حالا مادرم چگونه می‌تواند شکایت کند؟ قذف نسبت به مادرم انجام شده؟ پرونده جداگانه رسیدگی می‌شود؟ چون من یک شکایت توهین و تهدید هم کردم. هر دو باهم رسیدگی میشن یا جداگانه؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: یک شماره ناشناس من و مادرم را قذف کرده و مرا تهدید به مرگ و آسیب زدن کرده است. این شماره تلفن از زمان ارسال پیامک تا الان خاموش است. آیا می‌توان از صاحب شماره تلفن بابت ارسال همچین پیامکی شکایت کرد؟


– پاسخ: به استناد پیامک موجود امکان اقامه شکایت از طریق دفتر خدکات قضایی را دارید و میتوانید تقاضای استعلام مالکیت شماره تماس را هم بنمایید

+ پرسش: من به یک خانم در تلگرام پیام دادم و گفتم خیلی حرام‌…‌ای، اونم اسکرین پیام‌ها رو گرفت و با استناد به چت‌های قبلی که باهم داشتیم تحت عنوان توهین به اشخاص عادی ازم شکایت کرد و الان پرونده دادگاهه، شکایتش هم فقط به خاطر همین کلمه هستش، در متن شکایتش هم گفته به من هتک حرمت شده، حالا خواستم بپرسم آیا به کار بردن این کلمه قذف محسوب میشه یا خیر و مجازاتش چیست؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: برادرم به من چندین بار پیام داده و در مورد خانمش پیامک رد و بدل کردیم و در حین این پیامک‌ها چه از طریق ایتا یا پیام‌رسانی برادرم به خانمش و پدر و مادر خانمش فحش داده ولی مخاطبش من بودم. خانمش رمز گوشی برادرم رو باز کرده و از پیام‌های من و برادرم که با هم رد و بدل کردیم اسکرین شات گرفته و خودش و پدر و مادرش از برادرم شکایت کردند با عنوان (تهدید به هتک شرف یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی). حالا خواهش می‌کنم راهنمایی بفرمایید برادرم چطور از خودش دفاع کنه که محکوم نشه؟ ضمنا فحش‌ها در حد قذف نیستند.


– پاسخ: 0

+ پرسش: از شخصی طلب داشتم و با سیمکارت خودم، مادرم، همسرم و دوستم چندبار تماس گرفتم که طلبم رو بده لطفا، اما هربار که با سیمکارت افراد فوق تماس گرفتم، شروع کرد به قذف کردن مادر و خواهر و همسرم. آیا چون با خط دوستم، خواهرم، مادرم، همسرم و خودم چند مرتبه تماس گرفتم باهاش وهر بار اون‌هارو قذف کرده این به منزله اشاعه فحشا به حساب میاد؟ یا صرفا قذفه؟


– پاسخ:  با توجه به الفاظی که بکار بردن قذف محسوب هست و میتوانید شکایت کیفری مطرح نمایید.

اگر به مشاوره حقوقی تلفنی فوری نیاز دارید بر روی "مشاوره با وکیل" کلیک نمایید.

مشاوره با وکیل

نوشته های مشابه

3 دیدگاه

  1. سلام من شکایت توهین و تهدید و قذف کردم، حالا می‌خوام چون نسبت به مادر و پدر و خواهرم قذف شده اون‌ها رو هم به شکات اضافه کنم. باید چکار کنم؟ جداگانه باید شکایت کنن یا می‌تونم به پرونده خودم اضافه‌شون کنم؟

  2. سلام، آیا کلمه حرامزاده، زنا زاده و… قذف نسبت به من است یا خانواده من؟

  3. سلام زوجه سه شکوائیه توهین، افترا، مزاحمت تلفنی، قذف، ترک انفاق علیه بنده اقامه نمود ولی کیفرخواست فقط جرم توهین را محرز اعلام کرد و در اتهام افترا، مزاحمت تلفنی، قذف و ترک انفاق قرار منع تعقیب بنده صادر شد. ولی در دادنامه دو مرتبه جرم توهین درج شد و شش میلیون تومان جریمه تعیین کرد و همین دادنامه در همه پرونده‌ها تکرار شد بدون اینکه در پرونده‌های دیگر حکم برائت بنده صادر شود. لازم به ذکر است هر اتهام به یک پرونده مجزا شد و پنج پرونده شد و در همه پرونده حکم محکومیت با جریمه شش میلون تکرار شد. آی نباید در چهار پرونده دیگر که به دلیل فقدان ادله اثباتی قرار منع تعقیب بنده صادر شده بود، رای برائت بنده صادر می‌شد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا