وکیل مشهد

وکیل چک در مشهد

وکیل چک در مشهد می‌تواند به شما در موضوع چک برگشتی اعم از شکایت چک بلامحل، شکایت در خصوص مطالبه وجه چک و به اجرا گذاشتن چک و … کمک کند.

اگر به مشاوره حقوقی تلفنی فوری نیاز دارید بر روی "مشاوره با وکیل" کلیک نمایید.

مشاوره با وکیل

قانون جدید صدور چک

قانون جدید صدور چک مقرراتی را برای بانک‌ها در ارائه دسته چک به مشتریانشان تعیین کرده است. بر اساس این قانون، بانک‌ها موظفند تنها از طریق سامانه صدور یکپارچه چک (صیاد) نزد بانک مرکزی اقدام به صدور چک کنند. این سامانه بعد از بررسی صحت مشخصات متقاضی و اطمینان از عدم وجود ممنوعیت قانونی، از طریق استعلام از سامانه نظام هویت‌سنجی الکترونیکی بانکی و دریافت گزارش اعتباری از سامانه ملی اعتبارسنجی یا رتبه‌بندی اعتباری از مؤسسات، سقف اعتبار مجاز متقاضی را محاسبه می‌کند و به هر برگه چک شناسه یکتا و مدت اعتبار اختصاص می‌دهد.

به منظور کاهش تقاضا برای دسته چک و برآورده کردن نیاز افراد به ابزار پرداخت وعده دار، بانک مرکزی موظف است ظرف یک سال پس از اجرای این قانون، ضوابط و زیرساخت‌های خدمات برداشت مستقیم را در نظام بانکی تدوین و راه‌اندازی کند. این خدمات برداشت مستقیم به شکل چک موردی برای اشخاصی که دسته چک ندارند، ارائه خواهد شد و بدون نیاز به اعتبارسنجی، رتبه‌بندی اعتباری و استفاده از دسته چک، امکان برداشت وجوه از حساب این اشخاص برای ذی‌نفعان معین فراهم خواهد شد.

برای رفع سوءاستفاده‌ها و مشکلات مرتبط با چک، بانک مکلف است در صورت وقوع موارد زیر، موارد را در سامانه یکپارچه بانک مرکزی اعلام کند تا با لغو چک متاثر و رفع شکایات به صورت آنلاین و فوری عمل شود:

الف) واریز کسری مبلغ چک به حساب جاری نزد بانک محال علیه و ارائه درخواست مسدودی.

ب) ارائه لاشه چک به بانک محال علیه.

ج) ارائه رضایت‌نامه رسمی تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی از دارنده چک یا نامه رسمی از شخص حقوقی دولتی یا عمومی غیردولتی دارنده چک.

د) ارارائه نامه رسمی از مرجع قضائی یا ثبتی مبنی بر اتمام عملیات اجرایی در خصوص چک.

ه) ارائه حکم قضائی مبنی بر برائت ذمه صاحب حساب در خصوص چک.

و) سپری شدن مدت سه سال از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت مشروط به‌عدم طرح دعوای حقوقی یا کیفری در خصوص چک توسط دارنده.

با اعلام هر یک از این موارد در سامانه یکپارچه بانک مرکزی، می‌توان فوراً و به صورت آنلاین از اثرات منفی چک جلوگیری کرده و مشکلات مربوط به آن را رفع نمود.

ماده ۷ قانون صدور چک
ماده ۷ قانون صدور چک

نحوه ثبت چک در سامانه صیاد

مراحل ثبت چک در سامانه صیاد از طریق برنامه آپ به شرح زیر است:

1. پس از اجرای برنامه آپ، گزینه “چک صیادی” را انتخاب کنید.

2. در صفحه جدید، توضیحاتی درباره سامانه صیاد و مقررات مربوطه به نمایش درمی‌آید. پس از مطالعه این توضیحات، بر روی دکمه “بعدی” کلیک کنید.

3. در این مرحله، وارد سامانه صیاد در برنامه آپ شده‌اید. برای ثبت چک در سامانه صیاد، گزینه “ثبت چک صیادی” را انتخاب کنید.

4. در این مرحله، در کادر اول، نام بانک صادرکننده چک را وارد کنید و در کادر دوم، شماره 16 رقمی چک صیادی را وارد کنید. سپس بر روی دکمه “مرحله بعد” کلیک کنید.

5. این مرحله، مرحله احراز هویت است. برای احراز هویت، اطلاعات کارت بانکی خود را در فیلدهای مشخص شده وارد کرده و دکمه “استعلام” را کلیک کنید.

6. اگر تمامی مراحل ثبت چک در سامانه صیاد را مطابق دستورالعمل انجام داده باشید، پیغام “ثبت موفقیت‌آمیز چک در سامانه صیاد” مشابه تصویر نمایش داده شده را ببینید.

 

دادگاه صالح برای مطالبه وجه چک

دادگاه صالح برای مطالبه وجه چک و صدور حکم مجازات چک بلامحل به شرح زیر است:

1. در مورد چک حقوقی، دادگاه صالح برای مطالبه وجه چک حقوقی، دادگاه محل صدور گواهی عدم پرداخت است. به عبارت دیگر، فردی که می‌خواهد وجه چک حقوقی را مطالبه کند، باید در دادگاهی که در محل صدور گواهی عدم پرداخت چک قرار دارد، درخواست خود را ثبت کند.

2. در مورد چک کیفری، اگر فردی تقاضای صدور حکم مجازات چک بلامحل را داشته باشد، دادگاه صالح برای رسیدگی به این موضوع، دادگاه و دادسرای محل صدور گواهی عدم پرداخت چک است. در واقع، فرد می‌تواند درخواست خود را برای صدور حکم مجازات و همزمان با آن، صدور حکم بر پرداخت وجه چک نیز، از این دادگاه بخواهد. در این صورت، در هنگام ثبت شکواییه و دادخواست مطالبه وجه چک، این درخواست ها همزمان ثبت می‌شوند و به دادسرا و دادگاه صالح برای رسیدگی به جرم چک بلامحل ارسال می‌شوند.

لازم به ذکر است که در هر مورد، بسته به نوع چک (حقوقی یا کیفری) و مقررات قانونی، دادگاه صالح و محل صدور گواهی عدم پرداخت چک ممکن است متفاوت باشد. در صورت داشتن سوالات بیشتر، توصیه می‌شود با وکیل یا متخصص حقوقی مشورت کنید و همچنین به قوانین و مقررات مربوطه در جریان باشید.

 

وکیل چک در مشهد

وکیل چک، وکیلی است که تخصص ویژه‌ای در زمینه مسائل مربوط به چک دارد. او یک وکیل پایه یک دادگستری است و در تمامی زمینه‌های حقوق تبحر دارد، اما در خصوص مسائل مربوط به چک، اطلاعات و تجربه خاصی دارد.

وکیل چک در مشهد می‌تواند افراد را در موارد مختلف مربوط به چک برگشتی همانند شکایت در مورد چک بلامحل، شکایت در خصوص مطالبه وجه چک و به اجرا گذاشتن چک، راهنمایی کند. وی قادر است تمامی اقدامات لازم را برای پیروزی در پرونده انجام دهد. همچنین، وکیل چک با بررسی مشکل پیش‌آمده، می‌تواند راه‌هایی را برای جلوگیری از خروج اموال شخصی یا خروج از کشور توسط شخصی که چک او برگشت خورده است، مشخص کند.

وکیل چک به دلیل داشتن آگاهی بالا در زمینه مسائل مربوط به چک، از رویه‌های قضایی در دعاوی چک آگاهی دارد و می‌تواند تأثیرات مثبت بیشتری در روند پرونده داشته باشد. به عبارت دیگر، وکیل چک در مشهد با اطلاعات تخصصی خود می‌تواند بهترین راه حل‌ها و استراتژی‌ها را برای موفقیت در پرونده‌های مربوط به چک به کار گیرد.

لازم به ذکر است که در صورت بروز مسائل مربوط به چک، بهتر است با وکیل مشهد در مجموعه ما مشورت کنید تا به‌صورت حرفه‌ای و با استفاده از تخصص و تجربه خود، شما را در راه‌حل‌های قانونی مناسب همراهی کند البته در بهترین وکیل خانم و آقا در این زمینه هستند.

 

چک چیست؟

چک یک اسناد مالی است که به عنوان یک وسیله پرداخت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ابزار معمولاً توسط اشخاص برای انجام تراکنش‌های مالی استفاده می‌شود. چک دارای اعتبار است و در آن اطلاعاتی مانند مبلغ پرداختی، صادر کننده چک، دارنده چک و بانک مشخص می‌شود.

انواع چک‌ها شامل چک عادی، چک مسافرتی و چک رمزدار می‌شوند. چک عادی برای پرداخت‌های عمومی استفاده می‌شود، چک مسافرتی برای انتقال وجه در سفرهای داخلی و خارجی و چک رمزدار برای امنیت بیشتر در تراکنش‌های مالی استفاده می‌شود.

یک نکته مهم در مورد چک این است که امضا در آن بسیار حائز اهمیت است. چک تنها با امضای معتبر صاحب حساب قابل قبول است و درج مهر یا اثر انگشت به جای امضا در چک، قابل قبول نیست. به همین دلیل، در بانک‌ها، هنگام ارائه چک، امضا مندرج در چک با نمونه‌ی امضای صاحب حساب مقایسه می‌شود تا اعتبار و اعتماد به چک تأیید شود.

 

چک صیادی چیست؟

چک صیادی یک نوع جدید از چک است که طبق مقررات قانون جدید صدور چک، تحت نظارت مستقیم بانک مرکزی صادر می‌شود. این نوع چک از طریق سامانه صیاد صادر می‌شود و دارای ویژگی‌های خاصی است.

یکی از ویژگی‌های چک صیادی، رنگ بنفش است که به عنوان شناسه صیادی چک استفاده می‌شود. همچنین، اجرای مستقیم و ضرورت ثبت در سامانه صیاد دیگر ویژگی‌های این نوع چک هستند. برای دریافت دسته چک صیادی، باید از طریق درخواست به شعبه بانک مرکزی و بعد از احراز اعتبار متقاضی توسط بانک مرکزی اقدام کرد.

تفاوت چک صیادی با چک‌های سنتی را می‌توان در خصوصیات ظاهری آن مشاهده کرد. رنگ چک صیادی ترکیبی از بنفش و صورتی است و ابعاد تمام برگه‌های آن ۱۷۰ در ۸۵ میلیمتر است. از کاغذ واترمارک مولتی تن با آرم شرکت سهامی چاپخانه دولتی ایران استفاده می‌شود که در مقابل نور قابل مشاهده است. علاوه بر این، در قسمت بالا سمت چپ چک صیادی، عددی ۱۶ رقمی قرار دارد که شناسه صیادی چک را مشخص می‌کند.

اگر به مشاوره حقوقی تلفنی فوری نیاز دارید بر روی "مشاوره با وکیل" کلیک نمایید.

مشاوره با وکیل

 

مشاوره حقوقی

+ پرسش: آیا امکان استعلام زمان چاپ سفته وجود دارد؟ یعنی میشه فهمید سفته در چه تاریخی چاپ شده؟ چون میگن امکان استعلام وجود داره.


– پاسخ: 0

+ پرسش: من دوفقره چک از مغازه داری گرفتم که این چک‌ها را در مقابل من و شاهدین امضا کرد و توسط برادرش مبلغ چک نوشته شد و در فاکتور قید شد، اما زیر فاکتور رو امضا نگرفتم. چک‌ها را به بانک برده و بانک تایید کرد. چک‌ها برگشت خورد و اقدام قانونی برای جلب کردم که رای صادر شد. طرف شکایتی بر سرقتی و جعلی بودن چک کرده و درخواست کارشناس برای بررسی داده، آیا اگر کارشناس امضاش رو روی چک‌ها تایید نکنه، با وجود شهود و تایید شعبه بانک صادر کننده چک، شکایت من برای مبلغ چک بی‌تاثیر خواهد شد و من نمی‌تونم به حقم برسم؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: دادخواستی علیه صادر کننده چک دادم و رای به نفع من صادر شده ولی صادر کننده قادر به پرداخت وجه چک نیست. علیه ضامن که پشت چک را امضا کرده می‌تونم دادخواست مجدد بدم؟ با توجه به اینکه بیش از دو سال از برگه شدن چک میگذره.


– پاسخ: 0

+ پرسش: بنده حدود ۱۰ برگ چک در وجه فردی به طور امانی قبل از بهمن ماه سال ۱۳۹۷ صادر کردم که اون فرد، چک‌ها رو پشت‌نویسی و بین طلبکارهاش پخش و فراری شد. دارندگان چک متوجه این شدند که بنده مورد ظلم واقع شدم. چندتا از برگه‌ها برگشت خورده و چندتا هم اصلا نخورده و هیچ کدام دعوای حقوقی مطرح نشده. الان حدود ۵ سال و ۲ ماه می‌گذره. تکلیف چک‌های برگشتی و غیربرگشتی چی میشه؟ آیا کسانی که برگشت نزدن هر وقتی می‌توانند دعوا مطرح کنند؟ در مورد چک‌های برگشتی خورده چطور؟ بنده می‌تونم لاشه چک رو ازشون بخوام؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: دو فقره چک پانصد هزار تومانی در سال ۹3 صادر کرده‌ام و خواهان در خواسته‌اش، تقاضای صدور قرار تامین خواسته هم نموده و تامین خواسته در قانون آئین دادرسی مدنی بدون ابلاغ به خوانده، حساب‌های بانکی و اموال سنددار به نام خوانده تا تعیین تکلیف و صدور حکم توقیف می‌شود. تا چه مبلغی از حساب‌های بانکی و اموالم مسدود می‌شود؟ یعنی هر چقدر پول در بانک داشته باشم یا ملک منزل و خودرو و سهام بورسی توقیف می‌شود؟ یا برای دو فقره چک پانصد هزار تومانی سقف معینی دارد؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: دادخواستی با موضوع مطالبه وجه چک علیه‌ام ثبت شده و ابلاغ شده آیا با توجه به اینکه دادخواست تقابل با موضوع استرداد لاشه چک ثبت کرده‌ام و لایحه‌ای هم جداگانه ثبت نمودم. آیا نیازی هست که در جلسه دادگاه حضور یابم یا خیر؟(البته ابلاغ اینکه این دو پرونده در یک زمان بررسی می‌شود هم برام اومد). سوال دیگرم این است که موضوع چک مربوط به یازده سال پیش است، همسرم در جریان کارم بوده، آیا به عنوان شاهد، استشهادیه تهیه کنم یا حضوری به دادگاه برود؟ چون ممکنه به علت مشغله کاری نتونم حضور یابم


– پاسخ: 0

+ پرسش: من پارسال دو فقره چک حدود۴۰۰میلیون رو امضا کردم که فردی نیز آن‌ها را در وجه خودش نوشت ولی در روز سررسید وصول چک به من گفت به نام پدرش ثبت کنم تا آن‌ها را نیز پاس کند و من هم این کار رو کردم. الان با این حال که چک‌ها با ثبت صیادی به نام پدرش ثبت شده و چک‌ها رو توسط پدرش پاس شدن(پشت چک هم من نوشتم در وجه پدرش صحیح می‌باشد و امضا کردم)، پول به حساب پدرش واریز شده و فقط در روی لاشه‌ها اسم پسرش هست. پسرش میتونه علیه من مطالبه وجه یا هر چیزی بکند؟ این که چک پاس شده نشون دهنده این هست ک چک هارو بهم پس داده و دیگه دینی ندارم بهش؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: ملکی رو خریداری کردیم، یک چک به مبلغ ۵۲۰ میلیون به عنوان بخشی از پرداختی نزد بنگاه گذاشتیم بدون نام که فقط تاریخ زدیم. بنگاه برای فروشنده یک ملک پیش خرید کرده و چک ما رو به نام فروشنده جدید نوشته، در صورتی که ما هنوز چک رو ثبت نکردیم ولی می‌خواهیم به نام فروشنده ملکی که خودمون خریدیم ثبت کنیم، آیا مشکلی پیش میاد یا فروشنده میتونه ادعا کنه از ما چکی نگرفته؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: با توجه به قانون جدید چک: چکی که تاریخ صدور و سررسید آن متفاوت بوده و در اصطلاح وعده‌دار و مدت‌دار است، امکان شکایت کیفری دارد؟  اگر چکی که تاریخ سررسید آن روز تعطیل باشد، امکان شکایت کیفری دارد؟  تفاوت ماده ۹ و ۱۲ قانون جدید چک چیست؟ ماده ۱۲ میگه قبل از صدور حکم قطعی و ماده ۹ میگه قبل شکایت کیفری وجه چک صاف شود، شکایت کیفری امکان ندارد.
اگر چک روز کلر بشه، قابل شکایت کیفری هست؟  اگر چک بالای ۴۰۰ میلیون باشه و از طریق کلر برگشت بخوره، شکایت به دادگاه باید با دلیل و اسناد مربوط به جابجایی پول باشه؟  آیا می‌توان برای چندین چک که صادر کننده آن یک نفر و تاریخ سررسید آن در یک روز است، یک شکایت ثبت کرد یا اینکه برای هر چک باید شکایت جدا تنظیم کرد؟


– پاسخ: 0

اگر به مشاوره حقوقی تلفنی فوری نیاز دارید بر روی "مشاوره با وکیل" کلیک نمایید.

مشاوره با وکیل

5 دیدگاه

  1. سلام وقت بخیر. اگر چک را به کسی انتقال بدم، برای شکایت، همون شخص که بهش انتقال دادم باید برود یا خودم؟ چک را به کسی انتقال دادم چطور وصول میشه؟

    1. باسلام
      کسی که چک را به ایشان انتقال داده‌اید حق مطالبه وجه چک را دارد.

  2. پدرم از روی تسهیلات خودروی سنگین برادرم، یک دستگاه کامیون بنز خرید. من به عنوان کارمند و برادرم به عنوان مالک خودرو سنگین و یک راننده دیگه پشت یک چک ۲ میلیاردی که پدرم صادر کرده رو به عنوان ضامن امضا کردیم. الان پدرم قادر به پرداخت اقساط شرکت تحویل دهنده کامیون نیست. اجرای احکام مدنی دوخط سیمکارت من که کارمند هستم و عموم مردم بامن در ارتباط هستند مسدود کرده. چه راه‌حلی هست که سیمکارت‌های من از مسدود بودن خارج بشه؟ پدر در تکاپوی موجود کردن وجه خسارت هست اما طول میکشه.

  3. همسرم یک فقره چک از من به مبلغ ۱۵۰ میلیون به شریک سابقشون از برج ۸ سال ۱۴۰۲ دادن ولی چون باهم اختلاف حساب داشتن چک رو پاس نکردن، ایشون جلب بنده رو گرفتن و یکسره خونه دوست و آشنا دارن آبروریزی می‌کنند و دنبال بنده هستن. من چطور می‌تونم جلب رو باطل کنم تا رو روال قانونی که ما از ایشون شکایت کردیم، این چک رو ضمیمه پرونده خودمون کنیم که به علت اختلاف حساب پاس نکردیم.

  4. سلام، بابت پس گرفتن شکایت، مشتکی‌عنه حاضر است مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان به بنده پرداخت کند. نظر به اینکه مبلغ بالای ۲۰۰ میلیون تومان احتیاج به اسناد و مدارک دارد و می‌خواهم فقط یک چک از متشاکی بگیرم، برای وصول چک ۷۰۰ میلیونی باید چه اقدامی انجام داد که بانک اسناد و مدارک نخواهد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا