حقوقی

وجه التزام

مسئولیت قراردادی

ماده 221 قانون مدنی:

اگر کسی تعهد اقدام به امری را بکند یا تعهد نماید که از انجام امری خودداری کند در صورت تخلف مسئول خسارت طرف مقابل است‌ مشروط بر اینکه جبران خسارت تصریح شده و یا تعهد عرفاً به منزله تصریح باشد و یا بر حسب قانون موجب ضمان باشد.

 

وجه التزام

ماده 230 قانون مدنی:

اگر در ضمن معامله شرط شده باشد که در صورت تخلف، متخلف مبلغی به عنوان خسارت تادیه نماید، حاکم نمی‌تواند او را به بیشتر یا‌ کمتر از آن چه که ملزم شده است محکوم کند.

 

مشاوره حقوقی

+ پرسش: بنده از شرکت x مبلغی رو وام گرفتم و متعهد شدم ماهانه ۱میلیون ۸۸۲ هزار تومان باز پرداخت کنم اما متاسفانه در بازپرداخت اقساط دچار مشکل شدم. شرکت x برای هر ۴ ماه تاخیر هر قسط من که دیر شده حدودا ۵۰۰ هزار تومان جریمه در نظر گرفته و مدعی است طبق قرارداد این مبلغ وجه التزام هست و من هم امضا کردم و باید پرداخت کنم. با توجه به اینکه وجه التزام شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی برای موسسات مالی مبلغ ثابت و خیلی کمتری هست، آیا من می‌تونم از این شرکت شکایت کنم؟ با این اوصاف این مبلغ از نزول هم بیشتر شده. لازم به ذکره که x یک شرکت لندتکی هست که واسط بین بانک آینده و وام گیرنده می‌باشد.


– پاسخ: 0

+ پرسش:  قرارداد مشارکت مدنی ذیل به منظور تجمیع و مشارکت در ساخت با عنایت به مواد ۱۰، ۵۷۱، ۲۱۹ تا ۲۲۵ قانون مدنی به شرح ذیل تنظیم می‌گردد، اما بابت تاخیر یا عدم ایفای تعهد سازندگان وجه التزام تعیین نشده. حال پس از ۱۰ سال سازندگان به تعهدات خود عمل ننموده‌اند با توجه به اینکه به ماده ۲۲۱ به صراحت در قرارداد اشاره شده، می‌توان استدلال کرد که اراده طرفین قرارداد بر جبران خسارت بوده و به دلیل تورم مبلغ خاصی را به عنوان وجه التزام مشخص نکرده‌اند؟ آیا مالکین می‌توانند به استناد ماده ۲۲۱ قانون مدنی و ماده ۱ قانون مسئولیت مدنی با جلب نظر کارشناس بابت عدم ایفای تعهدات سازندگان مطالبه خسارت نمایند؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: پدر بنده سال ۸۸ ملکی روفروخته به صورت قولنامه دستی، قیمت زمین ۲۰ میلیون بوده و قرار بوده طی سه قسط پول رو تسویه کنه، اما خریدار دو قسط رو پرداخت کرده و یک قسط رو نپرداخته. ما یک چک ۴ میلیونی از او داریم که برگشتش زدیم اما اون آقا پیگیر نشده و پرداخت نکرده. الان از اون آقا شکایت کردیم، دادگاه به نفع ما رای داد. الان حساب‌هاش رو بستم اما هیچ پولی در حسابش نیست و دستور توقیف ماشینش رو دادن. خواستم برای گرفتن حکم جلب رفع توقیف انجام بدم، گفتن ۶ تا ۸ ماه باید بگذره. اگر ماشینش توقیف نشود باید چکار کنیم؟ باید چکار کنم که بتونم هرچه زودتر حکم جلبش رو بگیرم؟


– پاسخ: 0

اگر به مشاوره حقوقی تلفنی فوری نیاز دارید بر روی "مشاوره با وکیل" کلیک نمایید.

مشاوره با وکیل

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. سلام ماشینم خراب شد بردم تعمیرگاه، گفت باید موتور تعمیر بشه. گذاشتم و تعمیر کرد و یک فاکتور 110 میلیونی پرداخت کردم. یک مدت بعد ماشین روغن می‌داد، بردم یک تعمیرکار دیگه که آشنای دوستان بود فاکتور رو دید و ماشین رو چک کرد گفت خیلی از کارها و قطعات که فاکتور کرده تعویض انجام نشده. محبت کنید بفرمایید که اول چطوری باید از انجام این خدمات مطمئن بشم؟ یعنی کارشناس مورد تایید اتحادیه وجود دارد که کنترل کند؟ بعد چگونه خسارت و هزینه پرداخت شده فاکتور را پس بگیرم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا