حقوقی

عدم اجازه تخلیه توسط موجر

طبق ماده 7 قانون روابط موجر و مستاجر، هر‌گاه مستاجر به علت انقضاء مدت اجاره یا در موارد فسخ اجاره مورد اجاره را تخلیه کند و موجر از تحویل گرفتن آن امتناع کند مستاجر می‌تواند به دادگاه محل وقوع ملک مراجعه و تخلیه کامل مورد اجاره را تامین دلیل نماید و کلید آن را به دفتر دادگاه تسلیم کند.

از این تاریخ موجر حق مطالبه اجاره بها را نسبت به آینده ندارد و دفتر دادگاه ظرف 24 ساعت به موجر یا نماینده قانونی او اخطار می‌کند که برای تحویل گرفتن مورد اجاره و دریافت کلید حاضر شود.

آیا در صورتی که مستاجر پس از انقضای اجاره نامه مبادرت به تخلیه نموده و به موجب اظهارنامه‌های مراتب تخلیه بودن عین مستاجره را به موجر اعلام داشته و موجر حق مطالبه اجرت المثل را ندارد؟

وکیل مشهد در پاسخ می گوید، مستاجر به صرف فرستادن «اظهارنامه و اعلام تخلیه به موجر» وظیفه قانونی خود را انجام داده از پرداخت اجرت المثل معاف است بر خلاف قانون می‌باشد؛ چرا که طبق ماده 7 قانون روابط موجر و مستاجر، باید تامین دلیل نموده و کلید را تحویل دادگاه یا شورای حل اختلاف نماید. لذا به علت عدم انجام این کار در فرض سوال، اجرت المثل به موجر تعلق خواهد گرفت.

+ پرسش: منزلی که کرایه کرده بودم رو می‌خوام تخلیه کنم ولی صاحب خانه با ایجاد رعب و وحشت برای خانواده‌م اجازه خارج کردن وسایل رو نمیده و میگه شما بدهکار هستین بهم. از لحاظ قانونی چگونه می‌تونم اقدام کنم؟


– پاسخ: 0

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا