کیفری

تعلیق مجازات + شرایط

تعلیق اجرای مجازات

ماده 46 قانون مجازات اسلامی:

در جرائم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می‌تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم، اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یک سوم مجازات می‌تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی، تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می‌تواند پس از تحمل یک سوم مجازات، در صورت دارا بودن شرایط قانونی، از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

 

مصادیق جرایم غیرقابل تعویق و تعلیق

ماده 47 قانون مجازات اسلامی:

صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آن‌ها قابل تعویق و تعلیق نیست:

الف) جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور، خرابکاری در تاسیسات آب، برق، گاز، نفت و مخابرات

ب) جرایم سازمان یافته، سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار، آدم‌ربایی و اسیدپاشی

پ) قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر، جرایم علیه عفت عمومی، تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا

ت) قاچاق عمده مواد مخدر یا روان‌گردان، مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان

ث) تعزیر بدل از قصاص نفس، معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی‌الارض

ج) جرایم اقتصادی، با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال

تبصره – در جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور در صورت همکاری موثر مرتکب در کشف جرم و شناسایی سایر متهمان، تعلیق بخشی از مجازات بلامانع است. همچنین تعلیق مجازات جرایم علیه عفت عمومی (به جز جرایم موضوع مواد (۶۳۹) و (۶۴۰) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی تعزیرات و مجازات‌ های بازدارنده مصوب ۱۳۷۵/۳/۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی) و کلاهبرداری و کلیه جرایم در حکم کلاهبرداری و جرایمی که مجازات کلاهبرداری درباره آن‌ها مقرر شده یا طبق قانون کلاهبرداری محسوب می‌شود و شروع به جرائم مقرر در این تبصره، بلامانع است. رعایت ماده ۴۶ این قانون در خصوص این تبصره الزامی است.

 

مشاوره حقوقی

+ پرسش:  آیا متهمی که دارای سابقه محکومیت تعلیقی(یک سال حبس بابت تحریق عمدی خودرو) بوده و در زمان محکومیت تعلیقی دارای سه پرونده توهین که هر کدام به مبلغ پنج میلیون ریال و شصت میلیون ریال و دویست میلیون ریال می‌باشد و همچنین دارای پرونده ایجاد مزاحمت ملکی که محکوم به پانزده میلیون ریال جزای نقدی جایگزین پانزده روز حبس تعزیری است و رفع تعلیق شده و در زندان به سر می‌برد، می‌تواند بعد از گذشت یک سوم یا یک چهارم از مجازات حبس درخواست پابند الکترونیکی یا آزادی مشروط یا رای باز نماید؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: متهمی بابت تحریق عمدی خودرو به یک سال حبس تعلیقی محکوم شده و در زمان تعلیق مرتکب جرم جدید شده و رفع تعلیق شده و با سپری کردن ده روز حبس در زندان بسته، در حال حاضر در زندان باز شهر خود به سر می‌برد، آیا ایشان می‌تواند بعد از سپری کردن یک سوم از مجازات حبس باز، درخواست آزادی مشروط یا تعلیق کند؟


– پاسخ: 0

اگر به مشاوره حقوقی تلفنی فوری نیاز دارید بر روی "مشاوره با وکیل" کلیک نمایید.

مشاوره با وکیل

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. مجازات ناشی از بند الف ماده ۵ قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت‌های غیرمجاز می‌نمایند؛ آیا درصورتی که سه چهارم مجازات‌ها که دو سال حبس و ۱۰ سال محرومیت و ۷۴ ضربه شلاق می‌باشد تعلیق گردد، سابقه موثر کیفری برایمان ثبت می‌شود که نتوانیم در استخدامی شرکت کنیم؟ توضیح اینکه دو رای صادر و جهت تجمیع سه ماه پیش به دیوان عالی ارجاع شده و نمی‌دانم چرا هنوز دیوان رایی صادر نکرده است. من کارمند رسمی هستم و به دلیل موارد بالا من رو مجبور به استعفا کردند، باید چه کار کنم؟ برگردم یا حق و حقوقم را بگیرم؟

  2. سلام، من هشت ماه تعلیق دارم و بیست گرم تریاک به عنوان مصرف کننده ازم گرفتند. آیا در تعلیقم تاثیر داره؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا