حقوقی

شرط تنصیف دارایی

تنصیف اموال یا تنصیف دارایی یک اصطلاح حقوقی است که به معنای شرط انتقال نصف دارایی در سندهای ازدواج می‌باشد. این شرط اختیاری است و تنها در صورتی اعمال می‌شود که زوجین موافقت کنند و رابطه زوجیت دائمی وجود داشته باشد. این شرط می‌تواند در عقد نکاح تغییر یابد، مطابق با ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی. اما در صورت اعمال شرط تنصیف، زوجه در صورت تقدیم دادخواست طلاق باید به شرط اشاره کرده و لیست اموال زوج را به دادگاه ارائه دهد تا از این شرط بهره‌مند شود. در مورد خرید و فروش خانه قبل و بعد از عقد نکاح، تصمیم نهایی به عهده دادگاه است که باید بر اساس شرایط موجود به این مسئله تصمیم بگیرد.

 

مشاوره حقوقی

+ پرسش: با خانمم زندگی می‌کنم و دختر ۱۱ ساله داریم، اما ۳ ساله با من نزدیکی نداره و ۳ ساله که مهریه و اجرت‌المثل اجرا گذاشته. یک آپارتمان ۶۴ متری با وام مسکن خریدم سندش در رهن بانک هست. چند بار ترک منزل کرد و ۳ تا صورتجلسه ۱۱۰ دارم برای ترک منزلش، اما دوباره برگشته منزل. سالی یک سکه بهش میدم؛ چکار کنم که در دادگاه حکم ازدواج مجدد به من بدن و اگر ندن و طلاق از طرف مرد باشه آیا همین خونه جزء مستثنیات دین حساب میشه یا از این خونه هم بابت تنصیف اموال به خانمم میدن؟ قبلا دادخواست تمکین خاص دادم قاضی درخواستم رو رد کرد و خانمم رو نفرستاد پزشکی قانونی.  پارسال که یک سکه دادم قیمت سکه ۲۴ میلیون تومن بود و امسال شده ۴۰ میلیون و یک قسط دیگه به اقساط دیگرم اضافه شده. اگر تعدیل اقساط بزنم آیا باید دوتا شاهد ببرم و به نظر شما آیا با گرون شدن سکه نسبت به پارسال، قاضی از یک‌سال یک سکه به یک سال و نیم یا هر دوسال یک سکه برام قسط‌بندی میکنه؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: من (زوج) قصد ازدواج با خانمی را دارم (عقد دائم). اگر در زمان عقد در محضر شرط تنصیف دارایی را نخوام بپذیرم، آیا نوشتن این جمله در قسمت توضیحات که زوج بند الف شرط ضمن عقد را نمی‌پذیرد کافیست؟ یا متن حقوقی دقیق‌تری باید نوشته شود؟


– پاسخ: 0

اگر به مشاوره حقوقی تلفنی فوری نیاز دارید بر روی "مشاوره با وکیل" کلیک نمایید.

مشاوره با وکیل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا