آیین دادرسی

هزینه دادرسی و تعرفه خدمات قضایی در سال ۱۴۰۳

هزینه هایی که شخص برابر قانونی تا قبل از صدور اجراییه باید بپردازد، هزینه‌های دادرسی است. که شامل هزینه برگ‌هایی که به دادگاه تقدیم می‌شود و هزینه قرارها و احکام دادگاه.

هزینه دادرسی در امور حقوقی

هزینه‌های دادرسی و تعرفه خدمات قضایی در امور حقوقی

بر اساس جدول شماره ۱۶ لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور

عنوان تعرفه سال ۱۴۰۲
بهای اوراق دادخواست و اظهارنامه و برگ اجرائیه دادگاه‌ها و هیأت‌های حل اختلاف موضوع قانون کار برای هر برگ ۲۰ هزار ریال
هزینه دادرسی دعاوی مالی در مرحله بدوی تا مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال دو و نیم درصد ارزش
هزینه دادرسی دعاوی مالی در مرحله بدوی بیش از ۲۰۰ میلیون ریال سه و نیم درصد ارزش خواسته
هزینه دادرسی دعاوی مالی در مرحله تجدیدنظر و واخواهی چهار و نیم درصد محکوم‌به
هزینه دادرسی دعاوی مالی در مرحله فرجام خواهی و اعاده دادرسی و اعتراض ثالث پنج و نیم درصد محکوم‌به
هزینه دادرسی در صورتی که قیمت خواسته در دعاوی مالی در موقع دادخواست مشخص نباشد یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال
هزینه دادرسی در دعاوی غیرمالی، درخواست تأمین دلیل و تأمین خواسته در کلیه مراجع قضائی بسته به نوع دعوی از ۴۰۰ هزار تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار ریال (طبق بخشنامه رییس قوه قضاییه)
هزینه درخواست تصویر از اوراق پرونده ۵۰ هزار ریال
هزینه اعتراض و درخواست تجدیدنظر از قرارهای قابل تجدیدنظر در دادگاه و دیوان عالی کشور ۳۰۰ هزار ریال
هزینه تطبیق اوراق با اصل آنها در دفاتر دادگاه ها و دیوان عدالت اداری و سایر مراجع قضایی ۱۵ هزار ریال
هزینه صدور گواهی از دفاتر مراجع قضایی ۵۰ هزار ریال
هزینه ابلاغ اظهارنامه و واخواست نامه در هر مورد ۱۰۰ هزار ریال
هزینه درخواست اجرای ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ ۳۰۰ هزار ریال

[ موضوع مرتبط: معنی محکوم علیه و محکوم له محکوم به چیست؟ ]

 

هزینه اجرای احکام مدنی ۱۴۰۳

عنوان تعرفه سال ۱۴۰۲
هزینه اجرای احکام دعاوی مالی (موضوع بند ۱ ماده ۱۵۸ قانون اجرای احکام مدنی) ۵% محکوم به
هزینه اجرای احکام دعاوی غیرمالی و احکامی که محکوم‌به آن تقویم نشده و هزینه اجرای آرا و تصمیمات مراجع غیردادگستری از ۴۰۰ هزار تا یک میلیون ۸۰۰ هزار ریال (طبق بخشنامه رییس قوه قضاییه)
هزینه اجرای موقت احکام در کلیه مراجع قضایی ۳۰۰ هزار ریال
هزینه اعتراض شخص ثالث به اجرای احکام مدنی ۲۰۰ هزار ریال

 

هزینه دادرسی در امور کیفری 1403

عنوان تعرفه سال ۱۴۰۲
هزینه تقدیم شکایت کیفری (افراد ناتوان مالی به تشخیص دادستان یا رییس حوزه قضایی از پرداخت این هزینه معاف هستند) ۱۰۰ هزار ریال
هزینه دادرسی در مرحله تجدیدنظر از احکام کیفری  ۳۰۰ هزار ریال
هزینه اعتراض به قرارهای قابل اعتراض دادسرا ۲۰۰ هزار ریال
هزینه اعاده دادرسی کیفری در دیوان عالی کشور ۵۰۰ هزار ریال
هزینه درخواست اجرای ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ ۳۰۰ هزار ریال
تقدیم شکایت به دادسرای انتظامی قضات ۳۰۰ هزار ریال

 

مشاوره حقوقی

+ پرسش: بنده ۶ عدد سکه بهار آزادی به یکی از آشنایان قرض داده‌ام؛ دادخواست مطالبه عین این ۶ عدد سکه را باید به چه میزانی تقویم کنم؟ هزینه دادرسی آن حدودا چه مقدار خواهد شد؟  بنده برای اثبات قرض، غیر از یکنفر مطلع که حاضر به شهادت دادن و سوگند خوردن می‌باشد، سند دیگری برای اثبات حرف خودم ندارم، اما خود شخص بدهکار، منکر قرض سکه‌ها نیست. حالا اگر در دادگاه منکر شود، چگونه می‌توانم حق خود را اثبات کنم؟


– پاسخ: هزینه دادسی بر مبنای نرخ رسمی روز تقدیم دادخواست محاسبه  و دفتر خدمات الکترونیک قضایی بر اساس آن قیمت روز هزینه دادرسی را محاسبه می نماید. امکان اثبات دعوا با استناد به شهادت یک مرد و همراه با اتیان سوگند وجود دارد.

+ پرسش:  ۵ میلیارد طلب مالی از شخصی دارم و ۱۷۵ میلیون هزینه‌ی دادرسی شده. من اعسار زدم و از من خواسته شده بدون حضور شهود در جلسه حاضر شوم. آیا برای اثبات ادعای اعسارم مشکلی پیش نمیاد؟ شهادت شهود الزامی نیست؟!


– پاسخ: اگر اعسار مستند به استماع شهادت و استشهادیه محلی باشد، حضور شهود تعرفه شده در دادگاه جهت احراز واقع و اثبات اعسار لازم است، در غیر اینصورت حکم بر بطلان دعوای اعسار صادر می شود.

+ پرسش:  اگر قاضی در دادسرای انتظامی محکوم قطعی شده باشه بابت پرونده کیفری و من قبل از محکومیت قطعی قاضی از قبل از محکوم شکایت ضرر و زیان و تاخیر تادیه پولم رو کرده بودم و حکمش اومده بود و ضرر و زیان و خسارت من در اجرای احکام ۲.۵ میلیارد محاسبه شد، حالا من بابت اصل پولم (رد مال) در پرونده کیفری نمی‌خوام شکایت کنم از قاضی، فقط می‌خوام این ۲.۵ میلیارد خسارت رو از دولت بگیرم، می‌تونم به استناد حکم تاخیر تادیه که دادگاه حقوقی صادر کرده از صندوق دولت بابت ۲.۵ میلیارد دادخواست بدم یا باید حتما نسبت به حکم اولی رد مال از صندوق دولت دادخواست بدم؟ دوم اینکه اگر میشه، باز باید هزینه دادرسی ۲.۵ میلیارد رو بپردازم؟ چون یک‌بار این هزینه تاخیر تادیه ردمال رو در دادگاه حقوقی دادم، مجددا باید پرداخت کنم؟


– پاسخ: به صرف احراز تقصیر یا اشتباه قاضی در دادگاه عالی انتظامی قضات، زیاندیده می تواند جبران خسارت ناشی از این اشتباه و تقصیر را از دادگاه عمومی مطالبه کند و دادگاه مکلف است با جلب نظر کارشناسی خسارت وارده را ارزیابی کرده و حکم مقتضی صادر کند. بنابراین، جهت مطالبه این خسارت از بیت المال، تحقق شرط دیگری لازم نیست. جهت جبران خسارت‌های ناشی از اشتباه یا تقصیر قضات، صندوقی در وزارت دادگستری با بودجه معین پیش‌بینی شده که مبالغ مربوطه از محل آن پرداخت می شود.

اگر به مشاوره حقوقی تلفنی فوری نیاز دارید بر روی "مشاوره با وکیل" کلیک نمایید.

مشاوره با وکیل

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. سلام من دستور مزایده گرفتم سال ۹۰ و حکم قطعی است. الان یک نفر با بیع نامه آمد میگه سال ۹۵ خریدم و دستور توقف مزایده گرفته. مگر نباید ماده ۱۴۶ انجام بشه؟ بعد دادگاه جلسه رسیدگی داد، الان ۱۰ روز گذشته، چرا رای صادر نمی‌کنه دادگاه؟ آیا شخص ثالث با قاضی صحبت کرده صدور رای رو به تعویق بندازه؟

  2. سلام منابع طبیعی ملک ما را ملی اعلام کرده بود و با طرح شکایت از دادگاه ویژه حکم به نفع خودمان گرفتیم. با توجه به اینکه هزینه‌های زیادی اعم از هزینه دادخواست و … پرداخته‌ایم، دادگاه برای این قسمت خواستمون نوشته: نظر به اینکه اقدامات منابع طبیعی به نمایندگی از دولت و جهت حفظ حقوق عمومی و تامین منافع اجتماعی به عمل می‌آید لذا تقصیری در این جهت نسبت به آن وارد نبوده، لذا ادعا را در این قسمت وارد ندانسته و حکم به بی‌حقی صادر و اعلام می‌دارد. الان یعنی ما نمی‌تونیم اون هزینه‌ها رو از منابع طبیعی بگیریم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا