حقوقی

نحوه مطالبه وجه یا مطالبه طلب یا مطالبه قرض

برای مطالبه وجه از طریق قانونی از شخصی که به شما بدهکار است دو راه وجود دارد. ابتدا اینکه بهتر است قبل از هر اقدامی نسبت به ارسال اظهارنامه به شخص مورد نظر کنید و طلب خود را درخواست کنید. و در روش دوم اگر اقدامی انجام نشد می‌توانید دادخواست مطالبه وجه تنظیم و از طریق دفاتر خدمات قضایی برای دادگاه ارسال نمایید.

ارسال اظهارنامه

ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی:

هر کس می‌تواند قبل از تقدیم دادخواست، حق خود را به وسیله اظهارنامه از دیگری مطالبه نماید، مشروط بر اینکه موعد مطالبه رسیده باشد. به طور کلی هر کس حق دارد اظهاراتی را که راجع به معاملات و تعهدات خود با دیگری است و بخواهد به طور رسمی به وی برساند ضمن اظهارنامه به طرف ابلاغ نماید. اظهارنامه توسط اداره ثبت اسناد و املاک کشور یا دفاتر دادگاه‌ها ابلاغ می‌شود.

تبصره- اداره ثبت اسناد و دفتر دادگاه‌ها می‌توانند از ابلاغ اظهارنامه‌هایی که حاوی مطالب خلاف اخلاق و خارج از نزاکت باشد خودداری نمایند.

 

مشاوره حقوقی

+ پرسش: در خصوص پرونده مطالبه وجه که پدرم محکوم شده و الان وراث محکومند و با توجه به اینکه خواهان در دادگاه فریب به کار برده و خلاصه محکومیت گرفته و بنده هم اعتراض ثالث و ابطال اجرائیه دادم به استناد سند رسمی و رای دادگاه قبلی که نشون میده خواهان در موضوع بی‌حق است ولی به مدارک استناد نمیشه و قضات بدون توجه و مطالعه رای محکومیت رو تایید کردند. امروز پرونده نزد رئیس دادگستری بود و کلی توضیح دادم که خواهان کلک و فریب استفاده کرده و اسناد ما معتبره، در آخر رئیس هم گفت من نمی‌تونم کاری کنم. پرونده شورا بوده، اعتراض دادیم رفت تجدیدنظر اونجا هم بدون مطالعه تایید شد و از عمد رای قطعی داد که اعتراض نکنیم. الان اجرای احکام حکم رو اجرا می‌کنه و ما هم با مستند قوی اعتراض داریم ولی کسی گوش نمیده.
موندیم چه کار کنیم تا توقف عملیات اجرایی رو بگیریم؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: دوست من می‌خواست گوشی بخره، 8 میلیون کم داشت و از من قرض خواست. من هم باهاش رفتم به موبایل فروشی و همونجا مبلغ رو کارت به کارت کردم به صاحب مغازه ولی فعلا جعبه و انتقال مالکیت گوشی رو نداده، ولی دوست من دیگه جوابم رو نمیده. الان باید چکار کنم؟ این پول رو هم تا یک هفته دیگه باید به بانک پس بدم ولی اینطوری که معلومه نمی‌خواد پول رو پس بده.


– پاسخ:

 

+ پرسش: من از شخصی طلب دارم و حکم جلبش رو هم گرفتم. اخیرا مطلع شدم به عنوان پیمانکار برای یک شرکتی کار می‌کرده و یک سری از دستگاه‌هاش و مقداری طلب در اون پروژه داره. چطوری می‌تونم طلب رو به جای اون شخص از اون شرکت بگیرم؟ من فقط اسم شرکت رو می‌دونم و هیچ اطلاعات دیگری ندارم و فقط از کارگرش شنیدم از اون شرکت مقداری پول طلب داره که نمی‌دونم چقدره و یک دستگاه به ارزش تقریبی نصف طلب من هم در اون پروژه داره؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: من با یک شخصی در واتساپ آشنا شدم. اون شخص یک سایت به من معرفی کرد، بعد رمز ارز می‌خریدم و انتقال می‌دادم به اون سایت. حالا اون شخص پولم را خورده و دیگه جواب نمیده. من فقط ازش شماره دارم در واتساپ. آیا میشه از این شخص شکایت کرد و پول را پس گرفت؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: اینجانب از شخصی طلب داشتم که ایشان فوت کرده‌اند. با وجود حکم معرفی اموال، ورثه از پرداخت دیون سرباز زده‌، اموال را انتقال داده‌اند و این اموال قولنامه‌ای می‌باشند. امکان جلب آنان و درخواست توقیف اموال آن‌ها امکان دارد؟ مدارکی که اثبات کند ترکه دریافت کرده‌اند مشهود است. پرونده اینجانب در اجرای احکام می‌باشد. برای گرفتن جلب در صورت امکان باید چه کنم؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: می‌خوام از کسی که بهش پول قرض دادم و پس نمیده، شکایت کنم ولی از خودش فقط شماره موبایل و آدرس محل کار دارم و از مادرش که پول رو به حساب ایشون واریز کردم هیچ اطلاعاتی ندارم، چطور می‌تونم شکایت کنم؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: بنده مبلغ 60 میلیون تومان به حساب مستاجر پدر خودم بابت عودت پول پیش خانه واریز کردم و فیش واریز را هم دارم و مبلغ 3۰ میلیون تومان هم بابت تعمیر خودرو شخصی ایشان هزینه کردم که همه فاکتورها موجود است. حالا ایشان اعلام کرده می‌خواستی بابت ماشین خرج نکنید من نگفتم خرج کن. برای این دو هزینه به چه شکل می‌توانم شکایت کنم؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: خانه‌ای که مستاجر بودم را تخلیه کردم. به دلیل عدم بازپرداخت پول پیش، شکایت کردم و توقیف ملک و خودرو صاحب خانه را گرفتم. با وجود توقیف بودن ملک، ملک را از طریق مشاور املاک فروخته است. آیا این کار قانونی است؟ چه کار باید کرد؟


– پاسخ: 0

+ پرسش:  بنده جهت مطالبه وجه به استناد واریزی‌ها اقدام کردم و حکم عودت وجه به نفع بنده صادر شده. حالا می‌خوام جهت وصول دو برگ سفته عندالمطالبه در وجه خودم از همان فرد اقدام کنم ولی خوانده می‌خواد با زیرکی دو برگ سفته را به واریزی‌ها وصل و مرتبط کند. لطفا راهنمایی نمایید چکار کنم که نتونه از واریزی‌هایم کم کنه؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: سال ۹۸ ملک گلخانه را طی وکالت بلاعزل کامل و با مبایعه‌نامه خریدم و اصل سند دستمه. در پشت سند قسمت محدودیت‌ها نوشته شده بود طی سند رهنی به مبلغ ۲۰۰ میلیون در رهن بانک کشاورزی است. حال بانک کشاورزی میگه ۳۰۰ میلیون از اون تسهیلات بدهکاره و غیر اون تسهیلات ۲ مورد دیگر هم تسهیلات داره و مجموعا بیش از ۱ میلیارد بدهی دارد! در حالی که پشت سند قید شده ۲۰۰ میلیون.

آیا برای انتقال بدهی یا فک رهن باید همون که پشت سند قید شده (۲۰۰میلیون) رو تسویه کرد یا هر۳ تسهیلات؟ آیا بدهی تسهیلاتی همان است که در قسمت محدودیت آمده یا ممکنه جای دیگه هم بدون ذکر در سندتک برگ رهن داشته باشد؟ اشکال از بانکه یا فروشنده تقلب و کلاهبرداری نموده؟ علی‌رغم وکالت بلاعزلی که دارم می‌تونم الزام فروشنده به فک رهن را بخواهم یا باید خودم تسویه کنم و بعد سند بزنم(در مبایعه‌نامه تسویه بدهی‌ها با فروشنده است اما مهلتی برای فک رهن ذکرنشده اما بابت تحویل ملک مهلت۳ماهه داشته که تحویل نداده)، یا از بانک بابت عدم همکاری شکایت کنم؟ بانک میگه اول تسویه بدهی. آیا باید توقیف کنم ملک رو به خاطر عدم تحویل دادنش یا با توجه به اینکه وکالت بلاعزل فروش و مبایعه‌نامه دارم لازم نیست و نمی‌تونه واگذار کنه مجدد ملک رو؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: پس از تسویه و پرداخت ثمن ۳ دانگ از خودرو وکالت تام سه دانگ را دارم. برای تعویض پلاک و ثبت سند و پیگیری امور در تعویض پلاک اما شریک حاضر به همکاری نیست و از حضور در تعویض پلاک امتناع می‌ورزد. از خودرو استفاده کاری و درآمدی (اسنپ) دارد، تصادف با خودرو داشته و ارزش خودرو از مقدار سهم شراکت من کمتر شده است. چه کار باید کنم تا سند به نامم بشه و بتوانم بفروشم سهمم رو!


– پاسخ: 0

+ پرسش: از شخصی یک چک داشتم به مبلغ بیست وچهار میلیون تومن که قبل از من حامل برای دیگری نوشته شده بود چک و خوانده چکش رو گرفته بود از نفر اول و سپس در وجه من صادر کرد به مبلغ ۲۴ میلیون تومن. سه فقره سفته هم به مبلغ بیست وچهار میلیون تومن از خوانده گرفتم سال ۹۱ و در برگی عادی قید شد اگر خوانده چک رو در موعد مقرر نداد هم مبلغ چک و هم مبلغ سفته‌ها قابل وصوله. تاریخ سررسید چک سال ۹۱ بود و تا سال ۹۸ اقدامی نکردم و سال ۹۸ فقط چک رو منتقلش کردم به دیگری، عدم پرداخت گرفت و مطالبه وجه به همراه خسارت تاخیر تادیه ثبت کرد به طرفیت خوانده، خوانده اومد دادگاه ادعای جعل کرد گفت مبلغ بیست و چهار میلیون رو من ننوشتم وخط من نیست و مبلغ شش میلیون تومن مکتوب پشت چک درسته، مبلغ بیست چهار میلیون خط خواند نیست در چک، اما به خواست خوانده نوشته شده. دادگاه اصل چک رو خواست برای کارشناسی و در مهلت مقرر نبردم و رد یا ابطال شد دادخواستم. از ۹۸ تاکنون اقدامی نکردم. اگر الان مجدد اقدام بشه علیه خوانده، تاخیر تادیه از سال ۹۸ محاسبه میشه یا از تاریخ اقدام مجدد؟ این چک جنبه کیفری نداره؟ سفته‌ها تکلیفش چیه؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: خانمی مبلغی پول از بنده به بهانه ازدواج و تامین سرمایه برای زندگی مشترک به دست آورده است. الان مطلع شده‌ام که او شوهر داشته است و ظن این وجود دارد که پول‌ها را در اختیار شوهرش قرار می‌داده است. آیا می‌تونم علاوه بر خودش، اظهارنامه علیه شوهرش نیز بدهم؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: من چکی از یک نفر دارم برای چند سال پیش اما هیچ اقدامی نکردم، چون هیچ پولی نداره و احتمالا اعسار میزنه و پول من بی‌ارزش میشه. چکار می‌تونم بکنم که بعدها هم خسارت تاخیر بتونم بگیرم و هم اصل پولم رو؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: من ۱۵ تا فاکتور فروش در کاغذ A۵ داشتم که در معاملاتی چند نفر امضا و اثر انگشت زده بودن که به من بدهکارن و بنا به دلایلی من این فاکتورها رو در یک پاکت گذاشتم و تحویل شخصی دادم امانت نگهداره و از طرف امانتنامه هم گرفتم و حتی ارزش اسناد رو هم قید کردم که روی هم ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون میشد و امین امضا کرد. وقتی رفتم فاکتورها رو پس بگیرم گفت گم کردم، من هم دادخواست دادم و امین هم نتونست گم شدن اون‌ها رو ثابت کنه. اگر امین فاکتورها رو تحویل نداد، قیمتشون رو باید بده؟ درسته؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: من حدود ۱۲ روز پیش با موتور در مسیر خط ویژه با یک نفر تصادف کردم، خداروشکر طرف چیزیش نشده و سیتی اسکن و ام آر ای رفت و هیچ مشکلی نداره. موتور من هم در پارکینگ توقیف هست. همه کارهای بیمه‌ای و حقوقی رو انجام دادم، دیروز طرف به من زنگ زده که من چند روزی از کارم موندم و پول اون‌هارو ازت می‌خوام. می‌خواستم بدونم آیا این طرف می‌تونه به این دلیل من رو اذیت کنه؟ ممنون میشم جواب بدین. هم گواهینامه دارم، هم بیمه و هم مدارک موتور سیکلت.


– پاسخ: 0

+ پرسش:  بنده مطالبه وجه سفته مطرح کردم، ثنای خوانده رو پیدا نکردم چون یکی از اعداد کد ملیش رو اشتباه نوشته بود و در شهر – طرح دعوا کردم و مجهول‌المکان معرفیش کردم، که نزدیک به شهر خودمون هست و بعدا متوجه شدم ثنا دارد ولی ثناش در شهر تهران هست و پرونده در شهر دیگر. آیا دادخواست بنده رد نمی‌شود؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: بنده یک پژو دارم که سال‌ها پیش برای صافکاری به مغازه صافکار برده بودم. خلاصه بعد از اتمام کار مبلغ ناچیزی ماند. خودرو هم به نام خانم بنده هست. چند وقت پیش در خیابان ماشین رو از بنده گرفتن و به پارکینگ بردند. بعد از پرسش متوجه شدم اون آقا رفته و برای بدهی از من شاکی شده. مبلغ پنج میلیون دادم و رفت رضایت داد، حالا باز بعد از چند روز دوباره توقیف گرفته که مبلغ بیشتر بوده. آیا میشه به همین راحتی توقیف گرفت؟ آیا واقعا دادگاه توقیف داده یا با پارتی بازی گرفته؟ ممنون میشم راهنمایی کنید بنده رو. البته ماشین هنوز دست خودم هست ولی درخواست توقیف داده به پلیس.


– پاسخ: 0

+ پرسش:  بنده منزلم را فروخته و به دلیل مشکلی معامله فسخ و ثمن آن را برگرداندم و مدیر بنگاه از بنده امضا جهت فسخ گرفت که فردای آن روز مجدد به دلیل حل مشکل، معامله اتجام شد، اما زمانی که برای تسویه به بنگاه مراجعه نمودم، اولا همان قرارداد اولیه را تحویل دادند و دوما حق کمیسیون را بیشتر از حد برداشته بود و حاضر به استرداد آن نشده است. از اردیبهشت ۱۴۰۲ تاکنون مکرر بنده را از تهران به اراک راهی می‌نماید به بهانه اینکه مبلغ را پرداخت نماید. به اصناف و اتحادیه و تعزیرات هم مراجعه کردم متاسفانه کاری انجام ندادند. چه شکایتی کنم که در خصوص قرارداد اصلاح نشده باشد و اینکه مبلغ را باز پس بگیرم؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: من به فرد طلبکار بابت بدهی که مبلغ ۲۲۰۰ میلیارد و دویست میلیون بود، یک آپارتمان و یک ماشین سواری‌ام را دادم که معادل یک میلیارد و سیصد الی چهارصد میلیون بوده و با ایشان توافق نامه‌ای را کتبی نوشته‌ایم که در آن ذکر شده فرد طلبکار مابقی آن را که تقریبا معادل یک میلیارد می‌شود را بخشوده است. آیا بعد از آن فرد طلبکار می‌تواند دوباره از بخشودگی رجوع کند و بقیه طلب را شکایت کند؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: یک آقایی امدن که لوله بازکنی و گرفتگی راه اب خونه رو برطرف کنند، ایشون مبلغ زیادی گرفتن، اون لحظه پس از پرداخت هم بهشون گفتیم مبلغ رو پس بدن بریم اتحادیه نرخ تعیین کنه، امتناع کردن. ما وقتی رفتیم اتحادیه گفتن مبلغ این کار بین یک تا دو میلیون بوده و ایشون سیزده میلیون گرفتن و ازشون خواستیم که پول پس بدن اما امتناع می‌کنند. جرم در کرج اتفاق افتاده اما چون مادرم حقوقی شکایت کرده در ثنا مشخصات این شخص زنجان خورده و ما توانایی رفتن نداریم تا زنجان. می‌توانیم کیفری شکایت کنیم که محل وقوع جرم و دادگاه بررسی کننده در همین شهر باشه که ما هستیم چون این اتفاق در کرج افتاده؟ اگر همین حقوقی بخوام برسی بشه چکار می‌تونم کنم که دادگاهش رو به کرج منتقل کنم؟ چون این شخص خودش هم ساکن کرجه. آدرسی چیزی ازش اگر بزنم توی شکوائیه درست میشه؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: من با یک خانم مسافرت خارج از کشور رفتم و بلیط هواپیما گرفتم براش، الان می‌تونم پول بلیط و ویزا رو از طریق شکایت پس بگیرم؟ ۹ ماه از این سفر می‌گذره، هیچ مدرکی ندارم به جز بلیط و ویزاها. پول هم کارت به کارت نکردم براش، خودم کارت کشیدم برای ویزا و بلیط.


– پاسخ: 0

+ پرسش: شوهر من پارسال با کسی شریک بودند و نیاز به وسیله برای کرایه کردن داشتن، شوهرم دوتا وسیله کرایه کرد و کارت ملی را گرو گذاشت و رفیقش هم دوتا وسیله دیگه روی کارت ملی شوهرم که اونجا بود کرایه کرد اما امضا و اثر انگشت همون شخص پای برگه هست و فقط نام شوهرم روی برگه هست. الان بحثشون شده و طرف وسیله‌ها رو برده و همون ابزار فروشی که وسیله‌ها رو کرایه کردند گفته شوهرم باید پول وسیله‌هایی که اون رفیقش برده با امضای خودش ولی به نام شوهرم هست رو بده، مسؤل ابزار فروشی هم میگه من با شما تماس گرفتم و اوکی گرفتم بعد وسیله‌ها رو به اون رفیقش به نام شوهرم داده، در صورتی که زنگ نزده، باید چه کار کنیم؟ دستمون خیلی خالیه و به ناحق میگن ۴۰ میلیون پول باید بدیم.


– پاسخ: 0

نوشته های مشابه

6 دیدگاه

  1. سلام من یک سال پیش به شخصی مقداری پول قرض دادم و ایشون طبق پیامکی که به من ارسال کردن و در اون پیامک اطلاعات خودشون رو برای من فرستادن و اعلام کردن که این مبلغ رو به من بدهکار هستند و تا موعد معینی پول رو پرداخت می‌کنند. اما از اون موعد معین شده تا الان حدود ۹ ماه می‌گذره و چون من به این پول نیاز نداشتم پیگیر این بنده خدا نشدم ولی الان که باهاشون تماس می‌گیرم جواب تماس من رو نمیدن، من چطور می‌تونم ازشون شکایت کنم؟ در ضمن چون حساب خودشون مسدود بوده من پول رو به حساب دخترشون واریز کردم.

  2. من یک اکانت کلش از یک شخص در روبیکا خریدم و قرار بوده اگر این اکانت بعد از خرید مشکلی داشت پس بدم، ولی طرفی که ازش خریدم پس نمی‌گیره. مدارک و چت‌هامون هست و می‌خوام شکایت کنم.

  3. سلام، دادخواستی علیه بنده به عنوان مطالبه وجه صورت گرفته و مستند این دادخواست فیش‌های واریزی به حساب اینجانب است، دو نکته در دادخواست مطرح است: یکی اینکه آدرس خواهان اشتباه است، آیا بر اساس ماده ۵۶ قانون‌ آئین دادرسی مدنی می‌شود تقاضای رد دادخواست را داد؟ بهای خواسته که خواهان مطرح کرده بیشتر از فیش‌های واریزی است، آیا می‌توان به این موضوع هم اعتراض کرد و تقاضای رد دادخواست را مطرح کرد؟

  4. سلام اینجانب مبلغ دوازده میلیون و ششصد هزار تومان بابت انجام رجیستری گوشی تلفن به حساب شخص الف واریز کردم و فیش بانکی هم دارم. الف تاکنون گوشیم را رجستری نکرده و از پس دادن مبلغ هم امتناع می‌نماید. می‌خواهم دادخواست حقوقی ارائه کنم. به طور دقیق در قسمت خواسته دادخواست چه عنوانی بنویسیم؟

  5. سلام پرونده مطالبه وجه بنده با رای قطعی به نفع بنده هم راجع به مطالبه وجه و هم قبولی اعسار هزینه دادرسی و همچنین رد اعسار قطعی از دادگاه تجدیدنظر به طرف مقابل بنده یا همان محکوم‌علیه به اجرای احکام مدنی ارسال شد که بنده درخواست توقیف کلیه اموال منقول و غیرمنقول و در صورت نداشتن اموال اعمال ماده ۳ و ممنوع‌الخروجی رو به صورت لایحه ارسال کردم و ثبت شد و پرونده به محض ثبت شدن در اجرای احکام وقت نظارت خورد برای برج ۵ و بنده از خدمات قضایی می‌خواستم نوبت بگیرم که کلیه نوبت‌های این هفته و هفته آتی پر است. بنده باید چه کاری انجام بدم که سریعا استعلام اموال و جلب صادر بشه؟ یعنی پرونده برج ۵ بررسی میشه؟ ۱۰ روز مهلت پرداخت گذشته و حدودا ۵ روز دیگه میشه ۱ ماه، بنده باید چه کاری انجام بدم حالا که به این صورت که نوبت گیر نیامده؟ آیا با وجود حکم قطعی از دادگاه تجدیدنظر راجع به رد اعسار که حکم برای یک ماه پیش هست، باز هم میتونه اعسار بزنه؟

  6. بنده یک پرونده حقوقی مطالبه وجه سه میلیون تومانی در شورا داشتم که متاسفانه در شورا رد شد و اعتراض کردم، در دادگاه حقوقی هم رد شد. در اون دادگاه اعاده دادرسی کردم و و چند روز دیگر جلسه دادگاهمون هست برای اعاده دادرسی. من رفتم دفتر بهش رضایت دادم، قرار شد پول رو بهم بده، الان زده زیرش. شما رو به خدا بگین من چه کار کنم؟ حتی به دفتردار گفتم که در ازای پول می‌خوام رضایت بدم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا