هزینه وکیل برای طلاق توافقی در مشهد و گلبهار
(از همه کشور قبول وکالت میکنیم)
- بدون حضور زوجین
- 90 تا 180 روز کاری (مدت زمان ذکر شده در مشهد تقریبی است طلاق کمتر از سه ماه هم میسر است)
- همه هزینهها تا اخذ رای دادگاه و حق الوکاله دو وکیل برای زوجین جمعا حدود هفت تومان یعنی هر وکیل سه تومان. ضمنا الزامی هم به داشتن دو وکیل نیست. این هزینه شامل مواردی است که زوج یا زوجه قصد دارند با وکالت طلاق (حق طلاق) اقدام به ثبت دادخواست طلاق کنند هم است.
هزینه طلاق توافقی بدون وکیل در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
مطابق روال قضایی ارائه هرگونه دادخواست به مراجع قضایی مستلزم پرداخت هزینه دادرسی است . با توجه به مکانیزه شدن ثبت دادخواست ها از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، علاوه بر هزینه دادرسی ، هزینه ای نیز بابت خدمات این دفاتر که زیر نظر بخش خصوصی فعالیت میکنند، دریافت می شود. این موضوع اغلب این پرسش را مطرح می کند که هزینه ثبت دادخواست طلاق توافقی چقدر است؟
در دسته بندی هزینه های دادرسی، خواسته ها به دو گروه مالی و غیرمالی تقسیم میشوند. طلاق توافقی در زمره دعاوی غیرمالی قرار می گیرد. بر اساس تعرفه های جاری سال 1403، هزینه ثبت دادخواست طلاق، با احتساب تعرفه خدمات دفاتر الکترونیک قضایی، مبلغی بین 200 تا 220 هزار تومان خواهد بود.
پس از ثبت دادخواست طلاق، هزینه دیگری به جز موارد زیر متصور نیست: هزینه مشاوره دادگاه و یا هزینه داوری، که این مورد نیز صرفا در شرایطی که طلاق یک طرفه به طلاق توافقی تغییر یافته و زوجین از داوران دادگاه استفاده نمایند، اعمال می گردد. به عنوان مثال، دادگاه های خانواده مشهد بابت هزینه داوری، از هر فرد مبلغی حدود 80 هزار تومان دریافت میکنند.
با تصویب قانون جدید حمایت خانواده دیگر نیازی به داوری در طلاق توافقی نیست. با این حال مشاوره قبل از طلاق اجباری شده است. بخش مشاوره دادگاه نیز برای ارائه خدمات خود هزینه ای را از زوجین دریافت میکند این هزینه که بسته به موقعیت جغرافیایی و مجتمع های قضایی هر شهر متغیر است، در حال حاضر حدود 80 هزار تومان برای هر نفر است.
سایر هزینه های طلاق توافقی چقدر است؟
پس از صدور گواهی عدم امکان سازش، هزینه های مربوط به ثبت طلاق در دفاتر رسمی طلاق (دفاتر ازدواج و طلاق مشهد) باید پرداخت شود. در حال حاضر، تعرفه دفاتر طلاق برای ثبت طلاق توافقی، با احتساب ۱۰ درصد سهم دولت، مبلغی حدود ۸۵۰ هزار تومان است. البته، برخی از دفاتر همچنان منصفانه عمل کرده و با تعرفه های قبلی این خدمت را ارائه میدهند. در شهر های مشهد و گلبهار هزینه ثبت طلاق در محضر بسته به انصاف دفترخانه و موقعیت مکانی آن، بین ۲.۵ تا ۳.۵ میلیون تومان متغیر است. این مبلغ به صورت کلی و برای هر دو طرف محاسبه میشود و نه برای هر یک به صورت جداگانه. تعیین اینکه کدام یک از زوجین این هزینه را پرداخت کند، بستگی به توافق آن ها دارد.
حق الوکاله مربوط به وکیل طلاق توافقی در مشهد نیز بر اساس توافق بین وکیل و موکل تعیین می شود، همانطور که در آیین نامه تعرفه حق الوکاله وکلای دادگستری آمده است. به همین دلیل، ممکن است از هر وکیل قیمت متفاوتی بشنوید. با این حال، گروه حقوقی احسان حسینی، با سال ها تجربه در زمینه دعاوی خانوادگی، حق الوکاله های منصفانه ای را برای طلاق توافقی دریافت میکند. در حال حاضر، با توجه به شرایط جدید طلاق توافقی در مشهد، حق الوکاله به همراه سایر هزینه ها برای هر نفر مبلغی حدود سه تومان است. لازم به ذکر است که این مبلغ شامل هزینه ثبت طلاق در محضر نمیشود و صرفا تا زمان صدور رای قطعی دادگاه را پوشش می دهد.
به این نکته توجه داشته باشید که ثبت طلاق در دفاتر رسمی به صورت سهمیه بندی انجام می شود که این موضوع باعث افزایش قیمت ها از سوی دفاتر شده است. با این حال، هزینه وکیل طلاق در مشهد حدودا همان مبلغی است که ذکر شد، که شامل تمام هزینه های مربوط به طلاق توافقی، از جمله هزینه دادرسی، ثبت در دفتر خدمات قضایی، هزینه های مشاوره دادگاه و تا زمان دریافت رای قطعی گواهی عدم امکان سازش می شود. این هزینه ها چه دادخواست طلاق توافقی باشد و چه تبدیل طلاق یک طرفه به توافقی، تفاوتی نمی کند.
شایان ذکر است که حق الوکاله طلاق توافقی، هزینه ثبت طلاق در محضر را در بر نمی گیرد. با توجه به تجربه در این مسائل، ما ترجیح می دهیم که وکلا مرحله ثبت طلاق در محضر را انجام ندهند، با وجود اینکه از نظر قانونی مانعی ندارد زیرا بسیاری از زوج ها پس از مدتی از تصمیم خود منصرف می شوند و این مهلت سه ماهه برای ثبت طلاق در محضر، فرصت مناسبی برای تجدید نظر و تفکر است. سرعت و عجله از مضرات طلاق توافقی است. بر اساس بخشنامه ابلاغی به دفاتر رسمی طلاق از خرداد ۱۴۰۲، برای ثبت طلاق در محضر زوجین باید شخصاً حضور داشته باشند یا وکیل با وکالت رسمی. بنابراین، وکلا برای ثبت طلاق باید وکالت رسمی داشته باشند و وکالتنامه های وکیل دادگستری فقط برای مراحل طلاق و گرفتن رای در دادگاه معتبر است.
البته، اگر زوجین اصرار داشته باشند که وکیل پایه یک دادگستری، ثبت طلاق در محضر را انجام دهد، هزینه ثبت طلاق در محضر به همراه هزینه شاهد و حق الوکاله جداگانه محاسبه خواهد شد. با این حال، ما معتقدیم که مرحله ثبت طلاق در دفتر رسمی طلاق نیازی به وکیل ندارد و شاید به نفع خیلی از زوجین نباشد. به ما اعتماد کنید.
اولین مرحله در فرآیند طلاق توافقی چیست؟
در این مقاله روش های مرسوم در دادگاه های خانواده مشهد برای صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) بررسی شد. در حال حاضر زوجین برای دستیابی به این گواهی، دو مسیر اصلی پیش رو دارند که هر کدام دارای نقاط قوت و ضعف خاص خود هستند. مسیر اول، شامل ثبت نام در سامانه تصمیم بهزیستی، گذراندن جلسات مشاوره و سپس ارائه دادخواست طلاق توافقی است. مسیر دوم، ارائه دادخواست طلاق یک طرفه و طی کردن فرآیند قانونی آن و در نهایت تغییر دادن آن به طلاق توافقی است. گروه حقوقی احسان حسینی به عنوان مرجع معتبر برای معرفی بهترین وکلای طلاق توافقی در مشهد آماده ارائه خدمات به شما عزیزان است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و همچنین آگاهی از جزئیات مربوط به مراحل طلاق توافقی، می توانید به صورت رایگان با ما تماس بگیرید. ما مشتاقانه آماده پاسخگویی به سوالات شما هستیم.