وکیل مشهد

وکیل ارث در مشهد

ارث بردن از شخصی نیازمند یکسری عوامل است تا بتوان گفته شخصی از دیگری ارث می‌برد. این موانع شامل فوت مورث، وجود خویشاوندی، زنده بودن وارث در زمان فوت مورث، وجود ترکه، مشروعیت نسب، عدم وقوع قتل مورث از جانب وارث و کافر نبودن وارث. البته همه این اصطلاحات در ادامه توضیح خواهد شد و سپس به سوالات مرتبط با موضوع ارث، با وکیل ارث در مجموعه ما پاسخ خواهند داد. در صورتی که سوال شما با این متن پاسخ داده نشد می‌توانید در انتهای همین صفحه سوال خود را از مشاوران حقوقی بپرسید.

جهت دریافت مشاوره حقوقی حضوری در مشهد با شماره تلفن زیر هماهنگ نمایید.

09157791349

🔸 تعریف ارث چیست؟

زمانی که شخصی فوت می‌کند باید اموال و دارایی او مشخص شود تا بتوان آن را به خویشان و بستگان او داد. پس شخص یا اشخاصی که از اموال شخص مرده سهم می‌برند در اصطلاح اِرث (succession) گفته می‌شود. پس می‌توان گفت انسانی فوت می‌کند و فرد دیگری به دستور قانون مالک اموال او می‌شود. به شخصی که فوت کرده و اموال او به دیگری منتقل می‌شود، «مورث» و به کسی که آن اموال را به ارث می‌برد، «وارِث» می‌گویند. و این مال ارث «تَرَکه» نامیده می‌شود. موارد دیگری که باید بطور خلاصه بدانید:

  • ارث در لغت به معنای بقا است.
  • ارث ویژه اشخاص حقیقی (انسان) است و نه حقوقی (شرکت‌ها).
  • مُتَوَفی: فوت شده
  • ماترک: اموالی که ازمرده باقی مانده باشد.
تعریف ارث
ماده ۸۶۲ قانون مدنی

+ چه میزان از اموال را می‌توان وصیت کرد؟

وصیت فقط تا یک سوم از کل اموال نافذ است و باقی طبق قانون به وراث می‌رسد.

 

+ آیا فرزند می‌تواند، ارث را در زمان حیات پدر، از او بگیرد؟

ارث در زمان حیات بی معنی است و می‌شود مال. ارث زمانی معنی قانونی می گیرد که شخص فوت کرده باشد و اموالی از وی باقی مانده باشد. گرفتن ارث در زمان حیات شخص، از وی امکان پذیر نیست و موضوعیت ندارد.

 

+ آیا اموالی که پدر قبل از فوت به نام یکی از فرزندان انتقال داده، بعد از فوت برای ارث باید چکار کرد؟

اگر پدر در زمان حیات و با رضایت خویش اقدام به انتقال اموال به نام یکی از فرزندان کرده باشند، کاری برای تقسیم آن نمی‌توان انجام داد. چون بطور قانونی انتقال انجام شده است. اما در صورتی که ماترکی از پدر باقی باشد، وراث، می توانند برای تعیین سهم اقدام کنند.

 

+ چگونه می‌توان بعد از فوت به فرزاندم ارث نرسد و خانمم همه چیز را به ارث ببرد؟

راه حل اول انتقال رسمی مالکیت تمام اموال می‌باشد.

راه حل دوم، انتقال مالکیت با عنوان صلح عمری، که تا زمانی که شخص زنده باشد انتقال انجام نمی‌شود و بعد از فوت این انتقال صورت خواهد گرفت.

 

+ آیا می‌توان وصیت کرد که اموال بعد از فوت بین همه دختران و پسران بصورت مساوی تقسیم شود؟

در صورت توافق همه وراث که اموال شخص فوت شده بصورت مساوی تقسیم شود، مشکلی نخواهد بود و برابر آن وصیت اقدام خواهد شد. در غیر اینصورت بعد از فوت، هر ورثه‌ای که وصیت نامه را تنفیذ نماید با توجه به‌عدم تجاوز از ثلث ترکه تقسیم صورت خواهد پذیرفت. و در صورتی که هیچکدام از ورثه قبول نکنند، تا یک سوم اموال که موصی (کسی که وصیت کرده) حق تعیین آن را دارد، مساوی تقسیم می‌شود.

 

+ ارث مادر بین فرزندان او که از دو شوهر می‌باشند چطور تقسیم می‌شود؟

تفاوتی نمی‌کند که از یک شوهر باشند یا از دو شوهر. پس تاثیری نداشته و ماترک متوفی بین ورثه ایشان به نساب قانونی که ارث پسر ۲ سهم و دختر یک سهم می‌باشد تقسیم می‌شود.

 

+ فروش سهم الارث از زمین مشاع ممکن است؟

بابت سهم موروثی باید ابتدا گواهی حصر وراثت از شورای حل اختلاف دریافت شود و سهم موروثی مورد نظر در متن گواهی حصروراثت مشخص شود و بعد اقدام به پرداخت مالیات بر ارث کرده و در نهایت گواهی انحصار وراثت را اخذ نموده سپس هر یک از ورثه می‌تواند نسبت به میزان سهم خود از زمین مشاع یا همان سهم الارث را به فروش برساند.

 

وکیل ارث در مشهد

وکیل ارث در مشهد در پرونده های مرتبط با ارث، انحصار وراثت، موانع ارث، چگونگی تقسیم ارث و تحریر ترکه دارای تخصص و تجربه کافی است و همچنین علاوه بر این موارد حوزه حقوقی و کیفری دارای علم و دانش است. بهترین وکیل مشهد متخصص در پرونده های ارث علاوه بر موارد یاد شده در وصيت، صلح بین وراث، تحرير تركه، مهروموم تركه و ديون متوفی به ارائه خدمات می پردازد.

جهت دریافت مشاوره حقوقی حضوری در مشهد با شماره تلفن زیر هماهنگ نمایید.

09157791349

 

مشاوره حقوقی

+ پرسش: ما برای صلح عمری اقدام کردیم برای تقسیم مساوی ارث، اما گفتن که باید همه فرزندان امضا کنند. آیا راهی وجود داره بدون اطلاع یک فرزند، ارث قبل از فوت تقسیم شود؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: مردی که سنی مذهب بوده و دارای زن و دو دختر باشد، در صورتی که فوت کند، آیا اموال فقط به زن و دو دخترش می‌رسد؟ یا چون متوفی پسر ندارد، به برادر و خواهرش هم ارث می‌رسد؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: پدرم در بهمن ۱۳۹۳ فوت نمود، لیکن در تیر ماه همان سال یک دستگاه آپارتمان را به صورت صلح عمری به برادرم واگذار نمود که برابر مفاد وکالتنامه عینا به عنوان شرط مهم در متن سند قید شده: «مصالح مادام‌الحیات خود منافع مورد صلح و حق فسخ را برای خود محفوظ داشت. بنابراین مصالح مورد صلح را می‌تواند شخصا استفاده یا اجاره دهد و بدون اخذ موافقت متصالح این سند را فسخ نماید». شفاهی هم گفت با این کار سهم‌الارث این فرزند را داده و دیگر حقی از ارث نخواهد داشت، لیکن چون تا این تاریخ هنوز نسبت به تقسیم ترکه اقدامی انجام نشده؛ همان برادری که آپارتمان به نامش صلح شده بود (که البته آپارتمان را فروخته است) و سهم‌الارث را گرفته، مدعی سهم از ماترک می‌باشد و چون حرف‌های پدر مرحومم شفاهی بود و هیچ مدرک کتبی وجود ندارد امکان شکایت میسر نیست، اما چند روز قبل تصادفا هم اصل وکالتنامه را پیدا کردم که بخشی از آن را قرائت کردم و دوم کپی انتقال سند همان آپارتمان هست که برادرم در مرداد سال ۱۳۹۳ به نام خودش شش دانگ انتقال داده است. علی‌هذا با عنایت به مفاد وکالتنامه به شرح فوق که حق فسخ برای مصالح محفوظ بوده؛ آیا این عمل متصالح که قبل از فوت مصالح انجام شده و خارج از حدود و چارچوب سند بوده و بر اساس منفعت شخصی، موجب ابطال وکالتنامه می‌گردد و در این صورت بنده به عنوان احدی از وراث چگونه می‌توانم شکایت و پیگیری نمایم؟


– پاسخ: 0

+ پرسش:  در یک ملک که تقسیم ترکه هست چند نظر کارشناسی از دادگاه تا اجرای احکام صادر شده. آخرین نظر کارشناس ۲ دانگ من خوانده و ۴ دانگ خواهان هست. در آخرین خواسته، خواهان نظریه تکمیلی خواسته که از ۲ دانگ کمتر هست سهم من ولی نظریه تکمیلی هم گفته ۲ دانگ سهم من هست. الان ابلاغ آمده ۳ روز دیگه وقت اعتراض داریم. آیا از نظر من وقتی درست هست نظریه تکمیلی، اعتراضی بکنم یا نه؟


– پاسخ: 0

+ پرسش:  پدر من در سال ۱۴۰۲ فوت شدن و در بانک ملی حساب داشتن و مبلغ ۳۰۰ میلیون پول در حساب ایشون بوده. افتتاح کننده حساب پدر بنده بوده و حق برداشت با برادر بنده بودن. پول‌ها هم از پدرم بوده و برادرم و دیگران هم قبول دارن که برای پدر بوده. حالا پدر که فوت می‌کنند برادرم بدون اطلاع ما و دیگران میرن و تمام پول رو برمی‌دارن و اظهار می‌کنند که همش برای من بوده. آیا این امکان هست برادرم با اینکه روز بعد از مرگ پدرم (جمعه بوده)، شنبه مراجعه کند و پول‌ها رو با امضا برداشت کرده،حتی از کارت بانکی هم در روز شنبه ۱۰ میلیون برای خودشون کارت به کارت می‌کنه بدون اطلاع ما چجوری می‌تونیم سهم‌الارثمون رو پس بگیریم؟ آیا این کار جرم هستش؟ از نظر حقوقی یا کیفری باید از بانک و برادرم شکایت کنیم؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: مادر من ۱۵ سال پیش فوت کردند و کلیه اموال ما به نام مادرم بوده و انحصار وراثت نیز انجام شده ولی اموال دست نخورده باقی مانده. ورثه حین فوت ایشان پدرم و ما دو خواهر و یک برادر ناتنی (مشترک از مادر) می‌باشند. برادرم یک روز هم با ما زندگی نکرده و ما به تازگی با وی آشنا شده‌ایم. شایان ذکر است که مادر من در زمان طلاق از همسر قبلی هیچ دارایی‌ای نداشته و کلیه دارایی‌ها در ازدواج دوم و بیشتر توسط پدرم شکل گرفته ولی همه به نام مادرم بود. در انحصار وراثت انجام شده سهم برادری که اصلا با ما نبوده و در این زندگی نقشی نداشته از همه ما بیشتر است. آیا راهی وجود دارد که به این نحوه تقسیم اموال اعتراضی کرد؟ متاسفانه پدرم نیز یک ماه پیش فوت شدند. آیا انحصار وراثت مادرم باطل می‌شود؟ تکلیف سهم پدرم از ارث مادرم چه می‌شود؟ باید برای سهم ارث پدرم جداگانه انحصار وراثت انجام دهیم؟


– پاسخ: 0

 

[مقالات مرتبط: نفقه فرزند ]

8 دیدگاه

  1. با سلام و احترام، آیا امکان این وجود دارد که ورثه به یک نفر از خودشان وکالت دهند و آن یک نفر دادخواست الزام به تنظیم سند دهد و بعد از رای بتواند سند شش دانگ را به نام خودش زند؟ وکالت به صورت باید باشد؟

    1. سلام
      همه وراث می‌توانند به یک نفر از وراث وکالت دهند و آن شخص می‌تواند یک وکیل دادگستری تعیین نماید. در هر حال بهتر است وکالت کاری داده شود که ایشان اختیار فروش نداشته باشند.

  2. سلام و خداقوت، پدر بنده ۲ همسر داشتند، از همسر اول دو فرزند داشتند که هر دو متولد سال ۱۳۴۴ و بنده از همسر دوم ایشان متولد ۱۳۷۴ هستم. پدرم سال ۱۳۸۶ فوت شدند و بنده چون در آن زمان ۱۲ سال سن داشتم هیچ اطلاعی از وصیتنامه و انحصار وراثت ندارم، و همچنین پس از فوت پدر، سرپرستی و قیمومت بنده رو به عهده گرفتن، به چه دلیل نمی‌دانم، حتی چون بخشی از حقوق پدر به من می‌رسید، کارت بانکی را پس از صدور در بانک و خروج از بانک از من می‌گرفتند. پس از ۱۸ سالگی از خانه بیرونم انداختند و تا به امروز هیچ ارث یا مبلغی بابت هیچ موضوعی به من پرداخت نکردند متاسفانه و بابت بزرگ کردن من تا ۱۸ سالگی کلی منت و بی‌حرمتی و کتک به من زندند و با بهانه‌های واهی من رو بیرون انداختند. خانه پدری‌ام ۱۵۰ متر بود در کرج بود و نمی‌دانم سرنوشت آن خانه بعد از فوت پدرم چه شد. من هیچ ارتباطی با برادر و خواهر ناتنی خود ندارم. هیچ مدارکی از پدر و شناسنامه و برگه‌های زمان فوت و انحصار وراثت ندارم. حتی وصیتنامه پدرم را هم ندارم، در اصل به من هیچی ندادند که نتوانم اقدام یا پیگیری در آینده کنم. می‌خواهم بدانم در زمان فوت پدر چه اموالی به نام ایشان بوده، و اگر بوده چرا به من نرسیده و آیا ارث من را خورده‌اند؟ چطور می‌توانم بدونم اطلاع برادر و خواهر ناتنی‌ام استعلام بگیرم و آن‌ها متوجه نشوند؟ می‌خواهم مطمئن شوم اگر واقعا در زمان فوت پدر چیزی به اسمش بوده شکایت کنم و درخواست ارث و سهم خودم را داشته باشم.

    1. سلام
      ابتدا درخواست صدور گواهی حصر وراثت نمایید. و سپس مستند به آن، دادخواست تحریر و مهر و موم ترکه پدر را مطرح کنید. و درصورت بودن اموال دادخواست تقسیم و در صورت عدم تقسیم فروش آن را داشتید باشید.

  3. با سلام ملکی داریم از پدر مادربزرگم که به ارث رسیده و دارای سند عادی می‌باشد. در سال ۹۷ دو نفر از وراث ۴ هکتار از این زمین را هدیه نموده‌اند برای ساخت یک مکان مذهبی و سه نفر از وراث به عنوان شاهد زیر برگه را امضا نموده‌اند. بقیه وراث ناراضی هستند. در صورت شکایت ما ملک برمی‌گردد؟ اگر ملک برنگشت، پول ملک رو می‌توانیم بگیریم؟ آیا سه نفر شاهد هم از وراث محکوم می‌شوند؟

    1. سلام
      خیر امکان اعتراض و یا استرداد آن وجود ندارد.

  4. سلام ، آیا دادگاه هنگام تقسیم ارث بین دختر و پسر، زمین کشاورزی به دختران می‌دهد با پول نقد و خانه؟

  5. سلام ما سه برادر و ۴ خواهرم. پدرمان فوت کرده و کلا ۶ هکتار زمین کشاورزی داره. ما سه برادر می‌گیم سهم ۴ تا خواهر از زمین هر چی باشه طبق روز محاسبه بشه و به جای زمین پول بگیرید چون واقعا زمین کشاورزی کم هستش، ولی ۴ تا خواهر میگن ما از سهم خود پول نمی‌خواهیم، باید بهمون زمین کشاورزی بدید. آیا از طریق قانون میشه به جای زمین کشاورزی پول ببرن؟ چون خیلی کم هستش و ۶ هکتاره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا