کیفری

شهادت دروغ و مجازات آن

دلایل اثبات دعوی

ماده 1258 قانون مدنی:

دلایل اثبات دعوی از قرار ذیل است:

۱) اقرار

۲) اسناد کتبی

۳) شهادت

۴) امارات

۵) قسم

 

مجازات شهادت دروغ

ماده 224 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات):

هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به ۲۵/۰۰۰/۰۰۰ تا ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.

تبصره – مجازات مذکور در این ماده علاوه بر مجازاتی است که در باب حدود و قصاص و دیات برای شهادت دروغ ذکر گردیده است.

 

جرم شهادت کذب

ماده 255 قانون آیین دادرسی کیفری:

اشخاصی که در جریان تحقیقات مقدماتی و دادرسی به هر علت بازداشت می‌شوند و از سوی مراجع قضائی، حکم برائت یا قرار منع تعقیب در مورد آنان صادر شود، می‌توانند با رعایت ماده (۱۴) این قانون خسارت ایام بازداشت را از دولت مطالبه کنند.

ماده 259 قانون آیین دادرسی کیفری:

جبران خسارت موضوع ماده (۲۵۵) این قانون بر عهده دولت است و در صورتی که بازداشت بر اثر اعلام مغرضانه جرم، شهادت کذب و یا تقصیر مقامات قضائی باشد، دولت پس از جبران خسارت می‌تواند به مسوول اصلی مراجعه کند.

 

مشاوره حقوقی

+ پرسش: عموی بنده با من اختلافات کاری داشت و از طریق عموی دیگر شش میلیارد چک بنده رو برگشت زده و توقیف مغازه من رو گرفت. بعد از کلی واسطه‌گری، چک‌ها رو به من پس داد و توقیف مغازه رو هم برداشت ولی کمی بعد که باز هم دچار اختلافات شدیم از من شکایت سرقت چک‌هارو کرده بدون اینکه مدرکی داشته باشه، فقط با شهود دروغین. چه کنم؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: می‌خواستم بدونم کسی که شهادت می‌دهد در کلانتری آیا همون شهادت رو می‌تونن به عنوان ادله شکایت بپذیرند؟ ولی در دادگاه شهادت ندهد؟ کسی که اقرار می‌کنه در کلانتری اقرارش چقدر فرق داره با اقرار در بازپرسی و دادگاه؟


– پاسخ: 0

+ پرسش:  من چند مشکل قراردادی و چک و سفته دارم و دوشاهد دارم که در این موضوعات حضور داشتند و راجع به همه این موضوعات اطلاع دارند. اگر ۲ شهود خودم رو معرفی کنم و حکم قطعی به نفعم صادر بشه و شش ماه یا یک سال از صدور حکم قطعی بگذره و دو شاهدم خریده بشن از سوی طرف مقابلم و به دروغ برن دادگاه و بگن ما شهادت دروغ دادیم، آیا حکم قطعی که به نفع من صادر شده باطل میشه؟ وچه اتفاقاتی رخ میده؟و من می‌تونم بگم این دو شاهد دارن دروغ میگن و خریده شدن؟ چه راهکاری برای من وجود داره در این صورت؟ چون برای پول بعضی‌ها دست به هرکار غیراخلاقی ممکنه بزنن.


– پاسخ: 0

+ پرسش: در پرونده حقوقی خودم دو نفر را به عنوان شاهد و مطلع معرفی نمودم. خوانده لایحه داده که این دو شاهد در پرونده‌ای حقوقی مفتوح در شعبه‌ای دیگر به عنوان خواندگان، طرف دعوی ایشان می‌باشند و ادعا کرده که به همین دلیل با ایشان خصومت دارند و شهادتشان را قبول ندارد. آیا دادگاه به شهادت این دو شاهد من ایراد می‌گیرد و شهادت این دو شاهد را قبول نمی‌کند؟ ضمنا تاریخ دادخواست و معرفی شهودم قبل از تاریخ دادخواست خوانده بر علیه آن دو شاهد می‌باشد.


– پاسخ: 0

+ پرسش: در اثبات جعلیت یک سند ابرازی توسط خواهان پرونده، سند عادی به تایید کارشناس خط و امضا رسید. در جلسه شهادت شهود ۲نفر مرد و ۲نفر زن شهادت دادند که شاهد امضا بودند. حالا اقرارنامه‌ای در یک پرونده دیگر به دست بنده رسیده که هر دو شاهد مرد خلاف شهادتی که در این دادگاه دادند رو در محاکم قضایی اقرار کردند. در مورد این تعارض قانون گذار چه نظری داره؟


– پاسخ: 0

اگر به مشاوره حقوقی تلفنی فوری نیاز دارید بر روی "مشاوره با وکیل" کلیک نمایید.

مشاوره با وکیل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا