آیین دادرسی

جلب ثالث

جلب شخص ثالث برای زمانی است که اصحاب دعوی (خواهان و خوانده) حضور شخص ثالثی را در جریان دادرسی لازم بدانند و خواهان نمی تواند کسی را که در واقع باید خوانده دعوای اصلی باشد (مانند برخی از شرکاء) به عنوان شخص ثالث به دادرسی جلب نماید؛ بلکه باید دادخواست دیگری علیه وی مطرح کرده و تقاضای رسیدگی توام نماید.

علاوه بر مرحله بدوی حتی در مرحله تجدیدنظر نیز می توان شخص ثالث را به دادرسی جلب کرد.

مهلت جلب ثالث

طبق ماده 135 قانون آیین دادرسی مدنی ، هر یک از اصحاب دعوا که جلب شخص ثالثی را لازم بداند، می‌تواند در مرحله بدوی یا تجدیدنظر، تا پایان جلسه اول دادرسی جهات و دلایل خود را اظهار کرده و ظرف سه روز پس از جلسه با تقدیم دادخواست از دادگاه درخواست جلب او را بنماید.

پس هرگاه خوانده یا خواهان بخواهد درخواست جلب ثالث نماید، در این صورت باید تا پایان جلسه اول اظهار نموده و دادخواست آن را ظرف 3 روز به دفتر دادگاه بدهد. دادخواست جلب ثالث باید در مرحله بدوی، به دادگاه رسیدگی کننده به پرونده و در مرحله تجدیدنظر، مرجع تجدیدنظر ارائه شود.

جلب ثالث توسط محکوم‌علیه غایب

محکوم علیه غیابی در صورتی که بخواهد درخواست جلب شخص ثالث را بنماید، باید دادخواست جلب را با دادخواست اعتراض (واخواهی) تواما به دفتر دادگاه تسلیم کند، معترض‌علیه (واخوانده دعوای واخواهی) نیز حق دارد در اولین جلسه رسیدگی به اعتراض، جهات و دلایل خود را اظهار کرده و ظرف سه روز دادخواست جلب شخص ثالث را تقدیم دادگاه نماید.

شرایط دادخواست جلب ثالث

دادخواست جلب شخص ثالث و رونوشت مدارک و ضمایم باید به تعداد اصحاب دعوا به علاوه یک نسخه باشد.

جریان دادرسی در مورد جلب شخص ثالث، شرایط دادخواست و نیز موارد رد یا ابطال دادخواست جلب ثالث همانند دادخواست اصلی خواهد بود.

طبق ماده 51 قانون آیین دادرسی مدنی، دادخواست باید به زبان فارسی در روی برگ‌های چاپی مخصوص نوشته شده و حاوی نکات زیر باشد:

۱- نام، نام خانوادگی، نام پدر، سن، اقامتگاه و حتی‌الامکان شغل خواهان.(در صورتی که دادخواست توسط وکیل تقدیم شود مشخصات وکیل نیز باید درج گردد.)

۲- نام، نام خانوادگی، اقامتگاه و شغل خوانده.

۳- تعیین خواسته و بهای آن مگر آنکه تعیین بها ممکن نبوده و یا خواسته، مالی نباشد.

۴- تعهدات و جهاتی که به موجب آن خواهان خود را مستحق مطالبه می‌داند به‌طوری که مقصود واضح و روشن باشد.

۵- آنچه که خواهان از دادگاه درخواست دارد.

۶- ذکر ادله و وسایلی که خواهان برای اثبات ادعای خود دارد، از اسناد و نوشتجات و اطلاع مطلعین و غیره، ادله مثبته به ترتیب و واضح نوشته می‌شود و اگر دلیل، گواهی گواه باشد، خواهان باید اسامی و مشخصات و محل اقامت آنان را به طور صحیح معین کند.

۷- امضای دادخواست دهنده و در صورت عجز از امضاء، اثر انگشت او.

 

+ پرسش: آیا امکان جلب همزمان چندین ثالث در یک دادخواست جلب ثالث واحد وجود دارد؟ در صورتی که جلب ثالث در مرحله تجدیدنظرخواهی و توسط خوانده دعوای اصلی مطرح شود، با توجه به پرداخت هزینه دادرسی تجدیدنظر توسط خوانده، آیا علاوه بر هزینه دادرسی تجدیدنظر، خوانده باید هزینه جداگانه‌ای برای جلب ثالث پرداخت کند؟


– پاسخ: 0

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا