آیین دادرسی

قرار جلب به دادرسی

طبق ماده 265 قانون آیین دادرسی کیفری، بازپرس در صورت جرم بودن عمل ارتکابی و وجود ادله کافی برای انتساب جرم به متهم، قرار جلب به دادرسی و در صورت جرم نبودن عمل ارتکابی و یا فقدان ادله کافی برای انتساب جرم به متهم، قرار منع تعقیب صادر و پرونده را فوری نزد دادستان ارسال می‌کند.

دادستان باید ظرف سه روز از تاریخ وصول، پرونده تحقیقات را ملاحظه و نظر خود را به طور کتبی اعلام کند و پرونده را نزد بازپرس برگرداند. چنانچه مورد از موارد موقوفی تعقیب باشد، قرار موقوفی تعقیب صادر و وفق مقررات فوق اقدام می‌شود.

اعتراض شاکی به قرار منع یا موقوفی تعقیب

دادگاه در صورتی که اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب یا قرار موقوفی تعقیب را موجه بداند، آن را نقض و قرار جلب به دادرسی صادر می کند. در مواردی که به نظر دادگاه، تحقیقات دادسرا کامل نباشد، بدون نقض قرار می‌تواند تکمیل تحقیقات را از دادسرا بخواهد یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات کند. موارد نقص تحقیق باید به تفصیل و بدون هرگونه ابهام در تصمیم دادگاه قید شود.

در صورت نقض قرار منع تعقیب و صدور قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه، بازپرس مکلف است متهم را احضار و موضوع اتهام را به او تفهیم کند و با اخذ آخرین دفاع و تامین مناسب از وی، پرونده را به دادگاه ارسال نماید.

کیفیت شروع به رسیدگی در دادگاه کیفری

دادگاه‌های کیفری در موارد زیر شروع به رسیدگی می کنند:

الف – کیفرخواست دادستان

ب – قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه

پ – ادعای شفاهی دادستان در دادگاه

اعتراض به قرار جلب به دادرس

طبق ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری، قرارهای بازپرس در مواردی قابل اعتراض است که شامل قرار منع تعقیب و موقوفی تعقیب و قرار اناطه به تقاضای شاکی، قرار بازداشت موقت، ابقاء و تشدید تامین به تقاضای متهم، قرار تامین خواسته به تقاضای متهم می باشد.

پس قرار جلب به دادرسی قابل اعتراض نمی باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا