حقوقی

استرداد ودیعه

تعریف ودیعه

ماده 607 قانون مدنی:

ودیعه عقدی است که به موجب آن یک نفر مال خود را به دیگری می‌سپارد برای آنکه آن را مجاناً نگه دارد. ودیعه‌گذار مودع و‌ ودیعه‌گیر را مستودع یا امین میگویند.

 

مطالبه مبلغ ودیعه

ماده 607 قانون مدنی:

هر گاه رد مال ودیعه مطالبه شود و امین از رد آن امتناع کند از تاریخ امتناع احکام امین به او مترتب نشده و ضامن تلف و هر نقص یا عیبی است که در مال ودیعه حادث شود اگرچه آن عیب یا نقص مستند به فعل او نباشد.

 

استرداد ودیعه

ماده 226 قانون مدنی:

در مورد عدم ایفاء تعهدات از طرف یکی از متعاملین طرف دیگر نمی‌تواند ادعای خسارت نماید مگر اینکه برای ایفاء تعهد مدت‌ معینی مقرر شده و مدت مزبور منقضی شده باشد و اگر برای ایفاء تعهد مدتی مقرر نبوده طرف وقتی می‌تواند ادعای خسارت نماید که اختیار موقع‌ انجام با او بوده و ثابت نماید که انجام تعهد را مطالبه کرده است.

 

خسارت استرداد مبلغ ودیعه

ماده 227 قانون مدنی:

متخلف از انجام تعهد وقتی محکوم به تادیه خسارت می‌شود که نتواند ثابت نماید که عدم انجام به واسطه علت خارجی بوده است که‌ نمی‌توان مربوط به او نمود.

 

مشاوره حقوقی

+ پرسش: ما یک ماه قبل از موعد به موجر اطلاع دادیم که می‌خواهیم بلند شیم. ایشون خواستن که از خونه عکس بگیریم ما قبول نکردیم ولی اجازه بازدید دادیم ساعت ۶ به بعد، چون هر دو شاغلیم. ایشون میگن که پول ندارن و باید مستاجر جدید بیاد پول رو از ایشون بگیرن و به ما بدن و تهدید می‌کنند که همکاری نمی‌کنید، عکس نمیدید از خونه و دیرتر به پولتون می‌رسید، در صورتی که وضع مالی خوبی دارن و در کار ساخت و ساز هستند و مالک همسر املاکی هست. آیا ما ملزم هستیم عکس از خونه و زندگیمون بگیریم به ایشون بدیم تا در اینترنت بذارن مستاجر پیدا کنن؟ این ورود به حریم خصوصی ما نیست؟ اگر مستاجر دیر پیدا شد یا اصلا پیدا نشد تکلیف ما چیه؟ آیا موجر ملزم به برگردوندن پول ما در موعد نیست؟ ما قصد داریم سر موعد خونه رو تخلیه کنیم، ایشون اگر مبلغ رهن رو برنگردوندن چکار کنیم؟


– پاسخ: 0

+ پرسش: اینجانب یک واحد آپارتمان ویلایی مبله در اختیار یک فرد مجرد که به گفته خودش بازرس بود که در هفته فقط ۳روز اینجاست گذاشتم و ۶ماهه قرارداد بستم. بعد از ۶ماه پیامکی توافق کردیم که فعلا بمونه، بعد از مدتی از این‌طرف و اون‌طرف شنیدم که کارهای نادرستی انجام میده، وقتی کشیک دادم دیدم که خونه رو ساعتی به دختر و پسرها اجاره میده. خیلی حالم بد شد و گفتم تخلیه کن. بعد از چند روز که کلید رو داد، دیدم خیلی خسارت زده به خونه و داغونش کرده، من هم چک رهن رو که بیست تومن بود پاس نکردم و چون قفل رو شکسته بود و خودم به دستور بنگاه قفل دستی زده بودم، در رو باز کردم رفتم داخل و مشخص شد وسایلی از خونه ربوده شده. الان تکلیف آبروی رفته و خسارات وارد شده چی میشه؟ رفته از من شکایت کرده که بدون پاس کردن چک وارد خونه شده، در صورتی که قردادش تموم شده و هیچ قراردادی باهاش ندارم‌. چگونه می‌تونم حیثیت خودم و خونه رو پس بگیرم و مبلغ ودیعه رو هم ندم؟


– پاسخ: 0

+ پرسش:  آیا مالک می‌تواند که بر اساس خود اظهاری کل وجه ودیعه مورد اجاره را توقیف کند، یا صرفا نسبت به میزان تعیین شده کارشناس دادگستری میتواند این کار را کند؟ مثلا من که ملکی بالای ۲۸ سال قدمت رو اجاره کردم یک‌ماه دیگر می‌خواهم تحویل بدهم، اگر ادعای واهی کند روی شیرآلات ۲۸ سال پیش، قطعا کارشناس رد می‌کند ولی آیا می‌تواند کل ودیعه من را تا مدتی که کارشناس عددی تعیین کند توقیف کند؟ نهایتا، من می‌توانم وجه التزام ناشی از تاخیر استرداد وجه ودیعه توافق شده در قرارداد را از میزان توقیف شده ودیعه مطالبه کنم؟


– پاسخ: 0

 

اگر به مشاوره حقوقی تلفنی فوری نیاز دارید بر روی "مشاوره با وکیل" کلیک نمایید.

مشاوره با وکیل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا