خانواده

انواع طلاق چیست؟ ⚡️ در اسلام و قانون مدنی

طلاق یک کلمه عربی است و از نظر لغوی، طلاق به معنای جدا شدن یا رها شدن که  است.

 زوجین برای تحقق طلاق، باید به تشریفاتی خاصی عمل کنند و تصمیم نهایی درباره جدایی آن‌ها با دادگاه است.

طلاق به انواع مختلفی تقسیم می‌شود، هر کدام با شرایط خاص خود متفاوت هستند.

علت طلاق چیست؟

علت طلاق می‌تواند مسائل مختلفی باشد که بر این موضوع تأثیر می‌گذارند. در زیر به برخی از علل رایج طلاق اشاره می‌کنیم:

1️⃣ ناسازگاری در روابط: این مسئله ممکن است به دلیل تفاوت‌های فردی، اختلافات فرهنگی، اختلاف در برنامه‌ریزی زندگی و یا مسائل دیگری باشد که باعث شده زوجین نتوانند با هم ارتباط خوبی داشته باشند.

2️⃣ مشکلات مالی: مشکلات مالی، مانند بدهی‌های بزرگ، مشکلات در مدیریت پول و درآمد کم، ممکن است باعث شود که زندگی زوجین دچار مشکل شود و در نهایت به جدایی منجر شود.

3️⃣ اختلافات در مسائل خانوادگی: این مشکلات می‌تواند به دلیل اختلافات در تربیت فرزندان، اختلافات در مسائل مربوط به خانواده از جمله نقش‌های زن و مرد در خانواده و… باشد.

4️⃣ مشکلات جنسی: مشکلات جنسی ممکن است به دلیل ناتوانی جنسی، سوء استفاده جنسی، عدم تناسب در نیازهای جنسی و یا مسائل دیگری باشد که باعث شده زندگی زوجین دچار مشکل شود.

5️⃣ مشکلات روانی: مشکلات روانی، مانند افسردگی، اضطراب، اعتیاد و… باعث شده زوجین نتوانند با هم ارتباط خوبی داشته باشند و در نهایت به جدایی منجر شوند.

6️⃣ اختلافات فردی و تفاوت‌های فرهنگی: این اختلافات ممکن است در مورد عقاید، اعتقادات، ارزش‌ها و رفتارها باشد که می‌تواند به دلیل این تفاوت‌ها، همسران نتوانند با هم ارتباط خوبی داشته باشند.

7️⃣ فشار اجتماعی: فشار اجتماعی می‌تواند به دلیل تحولات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی باشد که باعث شود زوجین نتوانند با هم ارتباط خوبی داشته باشند و در نهایت به جدایی منجر شوند.

8️⃣ اختلاف سنی: از گذشته تا به امروز، موضوع اختلاف سنی در زمان ازدواج یکی از مهمترین مسائلی است که باید به آن توجه کرد. بر اساس تحقیقات انجام شده در این زمینه، بهترین اختلاف سنی در زمان ازدواج، حدود ۲ تا ۸ سال بین همسران است. اگر به این نکته توجه شود، زوجین در زندگی مشترک با مشکلات کمتری رو به رو خواهند شد، از جمله کاهش احتمال طلاق.

9️⃣ خیانت: خیانت از سوی هر یک از زوجین ممکن است به دلیل عدم رعایت تعهدات، نارضایتی‌ها یا مشکلات رابطه باشد که باعث منفجر شدن رابطه می‌شو

? اختلافات در زمینه کاری: این اختلافات ممکن است به دلیل زمان‌بندی کاری نامناسب، عدم توانایی در بهبود وضعیت مالی، کار بیش از حد و یا کمبود کار باشد که باعث شود زندگی زوجین دچار مشکل شود.

به طور کلی، علت طلاق ممکن است به دلیل عوامل مختلف باشد که بسته به شرایط و وضعیت زندگی زوجین، می‌تواند متفاوت باشد.

طلاق چیست و انواع طلاق
ماده 1139 قانون مدنی

» انواع طلاق بر اساس درخواست‌کننده طلاق

طلاق، با توجه به درخواست‌کننده طلاق، انواع مختلفی دارد. هرچند طلاق به عنوان حق مرد در نظر گرفته می‌شود، اما در شرایط خاص، زن نیز می‌تواند از دادگاه درخواست طلاق کند و یا با توافق هر دوی زوجین، به زندگی مشترک پایان دهند. بنابراین، انواع طلاق بر اساس درخواست‌کننده طلاق به شرح زیر است:

1️⃣ طلاق از طریق مرد

برای درخواست طلاق به وسیله مرد، باید تشریفات خاصی رعایت شود. در ماده 1113 قانون مدنی هم بر این نکته تأکید شده است که “مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.

برای اینکه مرد بتواند همسر خود را طلاق دهد، باید از طریق دفاتر خدمات قضایی به دادگاه درخواست گواهی عدم امکان سازش بدهد و سپس بعد از پرداخت حقوق زوجه مثل مهریه، نفقه و … و درصورت به نتیجه رسیدن دادگاه مبنی براینکه زوجین به تفاهم نمی رسند، گواهی عم امکان سازش صادر می شود.

2️⃣ طلاق از طرف زن

طلاق از طرف زن به دو صورت امکان پذیر است.

  • طلاق با داشتن حق طلاق (وکالت در طلاق)
  • استناد به عسر و حرج زوجه

گرفتن طلاق از طرف زوجه با توجه به شرایطی سختی که قرار گرفته (مانند اعتیاد زوج، ترک زندگی خانوادگی و …) به اصطلاح حقوقی می تواند طلاق با دلیل عسر و حرج داشته باشد و به آن استناد کند که در ماده 1130 قانون مدنی بیشتر در مورد آن توضیح داده شده است.

3️⃣ طلاق توافقی

طلاق توافقی، از جهات مختلفی از موارد دیگر بهتر است و زوجین سریعتر و با توافق می توانند از یکدیگر جدا شوند.

در طلاق توافقی همانطور که از نامش پیداست زن و شوهر باید روی همه مواردی که مربوط به طلاق هست و همچنین شاید در آینده پیش بیاد با همدیگر توافق کنند.

بطور مثال از مواردی که توافق باید توافق صورت گیرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جهیزیه
  • مهریه
  • نفقه
  • اجرت‌المثل ایام زوجیت
  • حضانت فرزند
  • نحوه پرداخت هزینه‌های حضانت و نگهداری فرزندان

» انواع طلاق در اسلام

 

 

[مقاله مرتبط: محکوم له کیست؟ ]

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. سلام. در سال ۱۳۹۴ از همسرم بصورت توافقی جدا شدیم و در خصوص مهریه ایشان که چهارده عدد سکه تمام بهار آزادی بود توافق گردید مبلغ یارانه ماهیانه بنده تا زمان تادیه کامل مهریه به زوجه پرداخت گردد. در آن تاریخ قیمت سکه حدود ۷۲۰۰۰۰ تومان بود ولی اکنون مبلغ سکه چندین برابر شده حال سوالم اینست که آیا با پذیرش یارانه نرخ سکه با همان مبلغ سال ۱۳۹۴ محاسبه می‌شود؟ دوم اینکه همان زمان همسرم مبادرت به تعویض کارت بانکی یارانه نموده و شماره حساب خودش را بعنوان سرپرست خانوار جهت واریز یارانه اعلام نموده و اکنون پرداخت یارانه آزادسازی قیمت‌ها و هرگونه حمایت دولتی به حساب سرپرست خانوار واریز می‌گردد که با احتساب جمع این پرداختی‌ها حدود دو برابر نرخ سکه در سال ۹۱ را دریافت کرده است و من چگونه و از چه طریقی می‌توانم بعد از این یارانه خودم را از حساب ایشان جدا نمایم؟

    1. باسلام
      سکه به نرخ روز محاسبه می گردد. جهت جداسازی یارانه به مراکز پلیس +۱۰ مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا